Pika G.: Jesenske pripovedi

  • 11.11.2007

V teh dneh me pokonci drži samo še seks.

(Foto: Ivana Krešić)

Takole, v začetku jeseni, se mi to redno dogaja. Že leta. Ko zmanjka energije za vse drugo, ko ne hodim drugam kot v službo, ker moram, in me po večernem mraku ne dobiš več ven, je fuk moja telovadba, sprostitev in žur hkrati. Ne traja dolgo, ponavadi dva tedna, morda tri, preden se sprijaznim z meglo in mrazom in uro sonca tu pa tam, se resetiram v zimski mode in spet podivjam.

Jasno mi je, zakaj se v tem zoprnem času, ko se lahko le še veseliš prvega snega, ker je prvi vročinski udar odločno predaleč, da bi optimizem nesel tja, toliko ljudi zakoplje v depresijo. Zimsko spanje ene sorte. Ni energije, ni volje, ni veselja do življenja.

So samo obveznosti, sam šiht pa mrki obrazi in monokromatski svet. Ni barv. Ko izginejo barve, se tudi fuka v temi. Ali pa se sploh ne fuka. In če je nekaj mesecev na leto mogoče seks (no, pač to, da ga ni) kompenzirati s sprehodi v naravo, golfom, migracijo na jug in buljenjem v napol nago mladino, te v trenutku, ko ulice poplavijo rjavi puliji in težki črni čevlji in polomljene marele, tvoje malo življenje zadene v glavo. Direkt.

Saj pravim, če veš, da te zvečer za lažjo noč čaka nekdo, na katerem si lahko spočiješ oči in utrudiš telo, se hitreje pobereš. In če si daš čas, da jutro začneš z zmešanimi hormoni, lahko ves dan haluciniraš, da je svet lep. In da bo drajsanje na zimskih gumah in špricanje plundre po ubogih pešakih prav zabavno. Da bo veseli december kaj več kot zmrzovanje ob politem, lepljivem štantu s plastiko v rokah. Da smučanje ni le nekaj, kar obvladajo Hrvati, ampak tudi martinčkanje na dva taužent metrih, ko si spodaj neki drugi jadniki režejo gosto gosto meglo.

Jebeš jesen! Hvala kurcu za fuk!

TEKST: Pika G.

FOTO: Ivana Krešić

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri