Pika G: Je luknja konec koncev res samo – luknja?

  • 25.07.2007

Okej, naj pojasnim. Zadnjič smo šle ven. Tipična babja zasedba. Par dolgoletno zvezanih, par evforično samskih pa ena zagrenjena samska in ena lezbijka. Fletno, res. V nasprotju s plenilci nasprotnega spola, ki so tam nekje do polnoči glumili popolno nezanimanje za naš mali veseli krožek, potem pa z vsako uro bolj ožili krog in nas počasi začeli bombardirati s pogledi, pa s pijačo in potem že kar sami s sabo in svojimi prešvicanimi telesi.

(Foto: Z. Adam / Shutterstock)

»Če ga ne najdeš do treh zjutraj, pozabi,« je najbolj očitno potrebni med nami poznavalsko prhnila lokalna lezba. »Razprodaja. Ob treh se začne razprodaja.« Bilo je pol štirih in nismo čisto dobro vedele, o čem pička pravzaprav razpreda, medtem ko se je nad evforično samsko št. 1 bohotilo nekaj mišičastega in svetlečega se. Bilo je zanimivo gledati. V glavi sem si rolala sceno jutra potem.

Z njene perspektive. Pomane si očke, razmaže maskaro, pusti pol frisa na blazini, ko se ležerno dvigne, potem pa jo preseka spoznanje, ozre se tja zraven in vse, nad čemer je vedno prezirljivo prhala in vihala svoj mali že tako prifrknjeni nos, leži zraven, z odprtimi usti in lužico sline. Horor. Žanr, v katerem pička najebe. Tipično.

Ampak ne. Bejba ga gleda, kot da je edini na svetu (okej, bil je skoraj edini v diskaču), se s pristno bolečino na obrazu odtrga od njega, emigrira v vece in zarola telefon. Eksodus je organiziran. Dobimo se pred vhodom. Ura je pet, ko žvečimo burek na štacjonu. Dame, pač.

Lezba študira matematiko, pa privleče ven cifre. Neki ludi Američan, kdo pa, je menda neko soboto zvečer zapravil tako, da je ob devetih ves folk v nekem klubu zamoril z željo, naj ocenijo seksapil pripadnikov nasprotnega spola. Vsak posebej, eden po eden, za vse. In hej, tipi so bejbe ocenili s 5,5, bejbe pa tipe le s 5. Na lestvici do 10, da bo jasno. Ob polnoči so vajo ponovili. Tipom so se bejbe kar naenkrat zazdele bolj atraktivne, pa so svojo oceno poznavalsko dvig­nili na 6,5, medtem ko so bile ženske previdnejše, pa so se jim moški zdeli bolj testosteronski le za bore 0,5 točke.

»A hočete razlago?« je vprašala, kot da bi jo že pet minut poslušale le zaradi atraktivnosti njenega nastopa. Menda se zadevi reče – pozor, bizarka – fenomen pirovskih kriglov. Itak, alko pomaga, da se tam nekje v moškem možganu nekaj premakne in začne ukrepati. Noč se končuje, nobena še ni ugriznila v vabo, pa se zato znižajo pričakovanja, ki so nekoč vključevala dekolte do popka in noge, kot jih raztegne le fotošop, da se kar naenkrat zazdijo zanimive še tako puste babure, če le vztrajajo dovolj dolgo v zadnjem kotu zadimljenega diskača.

Ampak babe, babe se pa zavedamo, kako silno neprecenljiva je naša pička in kako težko je do nje priti, zato smo, ko gre na neki širši, globlji ravni, ki dramatično presega vsakokratno trenutno zavedanje ob štirih zjutraj, za izbiranje očeta svojih hipotetičnih otrok, hudičevo izbirčne. Pa čeprav imamo polne torbice kondomov in hodimo okoli naphane s tabletkami, da se nam ja ne bi zgodilo 'tisto'.

Jebenti, to je večje od nas samih. Je stvar narave. Zapisano v genih. Spogledale smo se. »Pizda, zdaj mi je pa jasno, zakaj že sedem mesecev, 15 dni in, hmnja, devet ur nisem fukala,« je udarilo iz prepotrebne vece emigrantke, ki bi se lahko v točno tistem momentu veselo žgala v lizing bemflnu na parkirplacu beteceja. »A sem vam kdaj razlagala, da hočem blont otroke?«

Zraven nas je arijsko zal mladenič nič hudega sluteč žvečil svoj pica burek. Čez pol ure, ob veličastnem sončnem vzhodu, tako nam je postokitalno evforična razlagala večer kasneje, je ona že žvečila njegov čevap. Ni bilo bohvekaj, je pa čutila, da bi lahko bil dober oče.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri