Pika G.: Izkoriščevalka

  • 17.12.2007

Ja, priznam, tisti, ki sodijo ostro in brezkompromisno, zame ne bi našli prijazne besede. Ker se ne spodobi tako čisto namensko mežikati v tipa na poslovnem kosilu. Se oh tako slučajno pod mizo dotakniti njegovih nog. Mu z ravno prav spodobnim dekoltejem ravno prav nespodobno nagnjena nad mizo tako rekoč metati joške v glavo, da bi dosegla, kar hočem. Res, ni lepo. Ampak deluje.

In to ne samo v poslu. Tudi sicer. Lep nasmeh lepega dekleta in evo ti debelejši šnicel, popust na blagajni, prosto parkirišče. Vse je mogoče in vse je zastonj. Vstopiš v njihov svet kot prikazen iz sanj in jih pustiš s trdim kot starleta iz porniča. V vmesnem času si čudovito, prijazno dekle iz mesa in krvi. Vse bi naredili, da bi trenutek trajal čim dlje. In da bi se ponovil. Zato z nasmehom odprejo parkirno rampo, častijo kavo in podpišejo tisto pogodbo, »ker si to ti«.

Ja, ker sem to jaz. V kompletu. Ne prazna lutka, ki obvlada le paštete, ne ohola dvometrašica v prekratkem krilu, ne puhloglava, vase zaljubljena bambina, ampak jaz, čisto navadno dekle nenavadnega videza, ki se tako lepo smeje skupaj s tabo. Več dobim, ker ti več dam.

Neumna bi bila, če te igre ne bi igrala tako. Če bi pustila, da gre ta kapital mimo. Ta najbolj očitna valuta, ki odpira vrata. Ekstra argument. Joker. Še bolj neumna bi bila, če bi pozabila, kako zelo krhka stvar je mladost, kako pokvarljivo blago je lepota in kako dolgotrajne so lahko vezi med dobrimi ljudmi.

Imam slabo vest, ker se ne zapenjam do vratu in izbiram prav posebno grdih oblačil, da bi me lansirala nazaj v povprečje sivih mišk? Ne. Me moti, da foušljive babe okrog skačejo s seznami mojih kao fakerjev, ker ne dojamejo, da je včasih predigra pomembnejša od natepavanja? Dajte no!

Moje meje so jasne, in če jih kdo ne dojame takoj, mu jih narišem. Za globok pogled v tvoje oči ne zahtevam plačila in ne plačujem za to, da bi sklenil posel z menoj. Sem, kar sem. Odločitev pa je vedno samo tvoja.

TEKST: Pika G.

FOTO: Uroš Potočnik

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri