Edvard Kadič: Več čarovnic, prosim!

  • 30.10.2015

Ne morem se še odločiti, ali mi gre siljenje z okraski, darilci, kostumi, raznimi dodatki za na okna in ne vem s čem še vse, na živce ali ne. Mogoče me zgolj malo jezi, da nam trgovci uspejo tako hitro vsiliti res čisto vsako traparijo, za katero stoji možnost velikega dobička.

Seksi čarovnica! (Foto: shutterstock)

Noč čarovnic ima komercialno še prav poseben čar. Sicer se moški ves čas zavedamo, da ste ženske "čarovnice". Da ste bitja, ki nas uspete očarati in začarati tako hitro in močno, da lahko izgubimo glavo prej, kot uspe natakarica prinesti kavo. Vseeno pa ženskam pogosto manjka prav poseben vidik.

Govorim o erotičnem naboju, ki si ga moški pri ženskah tako želimo. O naboju, ki ga želimo videti, čutiti in doživljati ob ženski prav ves čas. Saj vendar poznamo tisto ljudsko, da mora prava ženska znati biti gospodinja, prijateljica in kurba, mar ne?

Pojem gospodinje je danes povzdignjen na višjo raven, kot kadarkoli prej. Prižgite televizor ali pojdite v bližnjo knjigarno. Že samo kuharskih oddaj in knjig na temo kuharije je toliko, da se človek brez najnovejših loncev hitro počuti kot človek brez svežih spodnjih hlač. Kam pa pridemo, če danes ne znaš stlačiti skupaj na isti krožnik brokolija, miso juhe in jalapeno paprik? Navadno zeleno solato jeste pri vas doma? Samo dva pereščka prosim! Navadne kmetavzerske kuhinje se pa ja ne bomo šli, s celo skledo sredi mize.

Tudi o modernem razumevanju prijateljstva med dekleti, bi danes lahko povedali marsikaj. Kolikokrat pa vidite stare mamke, da si na tržnici stečejo druga drugi v objem in ob tem kričijo na ves glas, kako vesele so srečanja, saj se že dva dni niso videle? Samo še telefone naj potegnejo ven iz cekarjev, naredijo par selfijev, le-te hitro objavijo na Instagramu, pa smo videli vse. A počakajte še kakšno leto ali dve, ni hudič, da se srečamo tudi s tem fenomenom.

Kaj pa kurbe? Ne, to pa že ne, že sama beseda je grozljiva. A v naši ljudski modrosti se beseda "kurba" ne nanaša na dekleta, ki svoje telo nudijo za denar. Pojem "kurbe" se nanaša na žensko, ki veliko in rada seksa, svoji domišljiji na tem področju pa pušča prosto pot do izpolnitve vseh želja.

Zdi se mi, da so znani pravljičarji imeli precej težko otroštvo. Ciljam seveda na njihove čarovnice, precej verjetno na njihove ne posebej lepe varuške ali sosede, ki so jih čuvale tam nekje na koncu vasi. Če so ob tem kuhale še kakšne vampe, je asociacija na ženske, ki so se nekoč ukvarjale z zdravilstvom, a so jih potem razni "religiozni znanstveniki" stigmatizirali v grozne smrdljive babe, skoraj samoumevna.

Moderna družba pa je odprla pot do moških src tudi na tem področju.

Lahko danes kje vidite reklamo za prireditev na Noč čarovnic, ki jo fizično reklamira kakšna grdoba? Kakšna teta Pehta ali pa čarovnica, kot sta jo poznala Janko in Metka? Ne, čarovnice so kar naenkrat postale zapeljive mladenke z iskrivimi očmi, pomanjkljivo oblečene in z zelo jasno izraženim povabilom k popolni prepustitvi nagajivim mislim.

Odprla se je pot, ki nudi možnost okrepitve erotičnega naboja, pa čeprav včasih le za eno noč. Ženske na nek način res potrebujete le kostum in živordečo šminko, pa moški klecnemo. Čarovnica gor ali dol, ni važno, bomo o tem že kasneje diskutirali. Kar naenkrat namreč šteje samo še noč, z vso svojo erotično močjo.

Več čarovnic , prosim!

Za kolumno se je razpisal Edvard Kadič, predavatelj, coach in svetovalec na področju razvoja osebne karizme

Pogledi in razmišljanja, ki so objavljena v rubriki Kolumne, se ne skladajo nujno tudi s stališči uredništva Playboya.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri