Finalistka lepotnega tekmovanja Miss Earth 2018 Nika Kar

  • 14.11.2018

Finalistka lepotnega tekmovanja Miss Earth 2018, ki se bo 15. septembra potegovala za veliko zmago, sicer pa študentka, umetnica, športnica, zagovornica zdravega življenja in dekle s trpkimi življenjskimi izkušnjami, ki jih ji je uspelo spremeniti v prednost. Danes najglasneje odmeva na spletu, kot rastoča influenserka na Instagramu (@nikakar) in Youtubu. Nekoč je plesala in trenirala atletiko, danes pa veliko potuje. Pot jo je vodila od Turčije in Malezije do Španije in Velike Britanije, vse dokler je ni pripeljala še pred Playboyev objektiv.

(Foto: (c) Www.bravnicar.com)

3 fotografije v galeriji

Kako si postala prepoznavno ime med spletnimi influenserji?

Vse skupaj se je začelo zgolj kot hobi. Že od malih nog sem po duši umetnica. Vedno sem nekaj ustvarjala, risala in se rada izražala s svojimi deli. Ko je pa Instagram postal popularen, sem papir in svinčnik zamenjala z objavami, fotografijami in estetskim prikazovanjem sebe, svojih čustev in življenja na socialnih omrežjih. Že od nekdaj sem ljubiteljica mode, ličil, športa in zdrave prehrane. Socialna omrežja so mi omogočila izražanje in deljenje strasti do vseh teh raznolikih tematik v povezani celoti. Tako sem z deljenjem svojega življenjskega sloga na Instagramu počasi začela graditi nekakšno skupnost ljudi z istim pogledom na svet.

Katera življenjska izkušnja ti je bila tudi največja lekcija?

Nedvomno je bila to anoreksija, s katero sem se bojevala med 13. in 16. letom starosti. To je bilo eno mojih najtežjih obdobij, tako zame kot tudi za mojo družino. Na koncu sem se naučila, da najboljše stvari za uresničitev zares potrebujejo čas, potrpljenje in vztrajnost. Da si moraš v življenju upati in živeti do maksimuma. Da se moraš vsak dan truditi za uresničitev svojih ciljev in neprestano delati na sebi, za svojo srečo in osebnostno rast. Najpomembneje od vsega pa je, da se naučiš zaupati procesu, ki te bo s trudom popeljal do tja, kamor si želiš. Do tvojih ciljev.

Za kateri del svojega telesa prejmeš največ pohval?

Definitivno za lase in oči, pa tudi za postavo na splošno.

Kateri so tvoji ključni nasveti za vse, ki se želijo bolje predstaviti na Instagramu?

Bodi to, kar si! Objavljaj kakovostne fotografije, barvite, slikane v dnevni svetlobi. Uporabljaj oči, preden uporabiš fotografsko lečo. Poskušaj prikazati čim več momentov, ki se jih boš tudi sam rad spominjal. Z opisi izražaj sebe in svoje misli. Dobra fotografija potrebuje tudi malo predhodnega razmišljanja. In pa seveda vaja, vaja, vaja.

Katere tri stvari te na moškem najbolj prepričajo?

Ambicioznost. Iskrenost. Zanesljivost.

Kakšni so tvoji kratko- in dolgoročni načrti?

To leto sem se posvetila predvsem tekmovanju Miss Earth 2018. Upam in ciljam na zmago, bomo pa videli, kako se bo izteklo. V pripravi imam tudi predstavitveni video, v katerem bom predstavila svoje projekte iz tekmovanja. Računam, da bo že konec avgusta objavljen na mojem Youtube kanalu. Med dolgoročnimi načrti pa je vsekakor zaključek faksa s fokusom na marketingu na socialnih omrežjih in podjetništvu. Prav tako imam v načrtu še kup potovanj in pa nekaj osebnih projektov, ki naj še ostanejo skrivnost.

FOTO Aleš Bravničar TEKST Darjo Hrib