Fitnes ne deluje! Kaj storiti za lepo oblikovano telo?

  • 04.01.2018

Fitnesi postajajo vse bolj popularni, zato ni nobeno presenečenje, da se dandanes množijo kot solata. Pri številnih fitnes novincih pa se vse prevečkrat pojavijo poškodbe. Zato je priporočljivo, da se vsaj pri učenju osnov zanesete na osebnega trenerja, ki vam po pokazal pravilno uporabo naprav in vam pomagal začrtati pravo pot.

Kako treniranje za moč in fitnes vplivata na kvaliteto vašega življenja?

- Izboljšata zmožnost izvajanja vsakdanjih aktivnosti. Fitnes ni edini kraj, kjer bo viden vaš napredek. Nakupovalne vrečke polne hrane se bodo zdele lažje, prav tako potiskanje kosilnice in nošenje drv.

- Izboljšata ravnotežje in stabilnost. Močnejše in bolj prožne kot so mišice, več stabilnosti omogočajo telesu.

- Zmanjšujeta tveganje za nastanek osteoporoze. Neaktivnost in staranje povzročata zmanjševanje gostote kosti, zaradi česar postanejo krhke. Dosledno uporabljanje oz. povečevanje moči torej povečuje gostoto kosti in deluje proti osteoporozi.

- Zmanjšujeta krvni pritisk. Poleg ostalih mišic trening za moč krepi tudi srce in tako preprečuje previsok krvni pritisk.

- Zmanjšujeta bolečino v spodnjem delu hrbta. Ker se okrepijo tudi hrbtne mišice, so bolečine manj verjetne.

- Povečujeta porabo kalorij. Trening z utežmi pospešuje metabolizem, kar ogromno pripomore h nižanju telesne teže.

Vitalno podjetje

Vse je v tehniki…

Če ga izvajate pravilno, ima lahko trening z utežmi mnoge koristne učinke na zdravje, sicer pa lahko vodi v poškodbe: zvine, zlome in podobno. Pomembno je, da upoštevate ta osnovna navodila:

- Pred vadbo se dobro ogrejte.

- Pri vadbi uporabljajte primerno težke uteži.

- Začnite počasi.

- Vzemite si čas za počitek (določite, katere dni v tednu boste delali vaje za katero mišično skupino, pri čemer naj ti dnevi za določeno skupino ne bodo zaporedni).

- Naučite se pravilne izvedbe vaj.

- Pri vsem tem pa je dobro, da vam, še posebej, če ste pri obiskovanju fitnesa začetnik, na pomoč priskoči osebni trener.

6 razlogov zakaj se odločiti za osebno trenerstvo

1.      Osebni trener vam pomaga doseči želene fitnes cilje

Še prej pa vam jih pomaga definirati. Pri tem upošteva vašo trenutno formo in vaše želje. Če imate vi v mislih končni cilj, vam osebni trener pomaga zastaviti kratkoročne, realistične cilje in spremlja vaš napredek.

2.      Prilagodi vam vadbo

Osebni trener oblikuje program vadbe za vsakega posameznika posebej, glede na njegove cilje in zmožnosti. Tako načrtovan program vadbe je bolj učinkovit kot splošni, saj osebni trener pozna vaše telesno stanje in medicinsko ozadje.

3.      Nauči vas pravilnega izvajanja vaj

Trener vas bo naučil prav vsakega giba v vaši vadbeni rutini. Vajo navadno demonstrira, nato pa lahko pri izvedbi popravi vašo držo ali tehniko. Pravilna izvedba vaj občutno zmanjša verjetnost, da bi prišlo do poškodb.

4.      Motivira

Motivacija lahko po nekaj tednih treningov strmo pade. Redni treningi z osebnim trenerjem postanejo obveznost, ki se je ne da preskočiti, če imate slab dan, obenem pa vas bo na trening vleklo tudi to, da mu pokažete vaš napredek.

Vitalno podjetje

5.      Omogoča raznolikost treningov

Izkušen trener bo vaš vadbeni načrt sestavil iz zelo različnih vadb, kar bo preprečilo, da bi se rekreacije naveličali. Treninge in vaje vam lahko vedno prilagodi oziroma jim sproti povečuje težavnost.

6.      Omogoča večjo učinkovitost

Poskrbel bo za dober načrt fitnes vadbe, s katerim boste čas, ko trenirate, kar najbolje izkoristili.

Pri izbiri pravega fitnesa vam lahko pomaga aplikacija Šport na klik

Šport na klikŠport na klik je rezervacijski sistem, ki vam preko spletne aplikacije omogoča rezervacijo več kot 1000 različnih športnih, družinskih in adrenalinskih aktivnosti v več kot 200 športnih centrih po Sloveniji. Fitnes, tenis, golf, bazen, savna in še mnogo več -brez vezave, brez članarine, do 60 % nižje cene,  že od 3,9 € dalje!

Kontaktirajte nas na: info@1click2sport.com ali 051 319 469, www.1click2sport.com

Preko naše aplikacije lahko zakupite mesečne karte 10 % ceneje

Poskrbimo tudi za podjetja!

Vitalno podjetjeVitalno podjetje je najbolj priljubljen program promocije zdravja in dobrega počutja za vaše zaposlene. Znižajte stroške bolniških odsotnosti in dvignite zadovoljstvo kolektiva.

Kontaktirajte nas na: info@vitalno-podjetje.si ali 051 339 543, www.vitalno-podjetje.si

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri