Za Grilosodes bo prepotoval več kot je obseg Zemlje

  • 24.09.2014

Slovenski snowboarder Marko Grilc v začetku oktobra začenja četrto sezono »Grilosodes« – serijo globalno priljubljenih boarderskih spletnih epizod, posnetih na najrazličnejših koncih sveta: od Kalifornije preko Nizozemske, Bosne in Hercegovine pa vse do Južnoafriške republike in Avstralije.

4 fotografije v galeriji

Marko Grilc, v svetu izjemno priznani snowboarder (če je treba se poda tudi na skate ali surf), je nekakšen moderni nomad. Precej več časa kot doma namreč preživi v tujini in na poti. Pravi, da je dom za mnoge stanovanje ali hiša v kateri živijo, zanj pa je dom zgolj to, da je skupaj z družino, kjerkoli po svetu je pač že to.

Z »Grilosodes« se podaja v četrto sezono, že dve leti zapored pa je ta svojevrsten »reality show« potovanj profesionalnega boarderja, najbolj gledana snowboard serija, ki jo je mogoče spremljati na spletu. Pravi, da ima srečo, da si lokacije izbira sam. Pogosto si želi akcijo na najvišji ravni prikazati tam, kjer je malokdo sploh kdaj boardal ali kjer ljudje pogosto vprašajo, kje bodo sploh našli sneg; denimo v Južni Afriki, Maroku, na Nizozemskem ali v Avstraliji!

Za tokratnih osem epizod Grilosodes (prva bo izšla 6. oktobra, naslednje vsak prvi ponedeljek v mesecu skozi sezono) bo veliko prepotoval. Pravzaprav precej več kot dobrih 40 tisoč kilometrov, koliko znaša obseg Zemlje po ekvatorju. »Sezono smo začeli z letalsko karto okoli sveta, nato bomo prevozili polovico Evrope ter vmes še nekajkrat 'skočili' v Ameriko,« je povedal Grilc, ki je tokrat začrtal obisk boardersko eksotičnih Avstralije, Južne Afrike, Nizozemske in Bosne in Hercegovine ter Avstrije in ZDA (Kalifornija, Kolorado).

»Pred nami so nove lokacije, triki ter dogodivščine, tako da smo zelo nestrpni pred izzidom prve serije iz Avstralije. Izjemno zanimivo je bilo tudi ob obisku Južne Afrike. Ko smo se pojavili s snowboardi ni bilo nikomur jasno, kaj tam počnemo. Za Avstrijo in Kalifornijo pa načrtujemo, da bomo presegli pričakovanja gledalcev,« obljublja.

Projekt »Grilosodes« si je zamislil kar sam, ime serije je skovanka vzdevka »Grilo« in angleške verzije besede »epizode«. Najbolj ponosen je, da so sponzorji projekt podprli, ne glede na to, kako »odbita« se je sprva zdela ideja. Kot modern nomad je najbolj navdušen nad novimi kulturami in ljudmi, ki jih spoznava na poti, ter nad tem, da je izvajati trike sredi Afrike nekaj povsem drugega kot v običajnih zimskih okoljih. Nenehno je prisoten tudi športen motiv in vprašanje, ali je sposoben izboljšati svoje trike in presegati samega sebe.

Prve odgovore in začetne vtise bomo lahko premierno sklenili 6. oktobra, ko na YouTube-u vrata odpira 4. sezona Grilosodes, vsak prvi ponedeljek v mesecu pa sledi nova epizoda. 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri