Video: Extreme 40

  • 16.08.2010

Pravijo jim dirkalniki formule 1 na vodi. Ampak ne spomnim se, da bi dirkalnike formule 1 videl voziti po dveh kolesih.

(Foto: Chili Sports Communication/Christian Prenner)

6 fotografij v galeriji

Natančneje: ne spomnim se dirkalnika formule 1 na dveh kolesih, ne da bi šlo za nesrečo. Katamarani razreda extreme 40 pa so, nagnjeni tudi za 45 stopinj, nekako v svojem naravnem položaju. In svoje prvo svetovno prvenstvo so imeli v Portorožu.

Ocean Yachting Club ni bil le organizator, imel je tudi svojo jadrnico (z enim slovenskim članom posadke) in po petih dneh napornih regat so za las ugnali Red Bullovo jadralsko ekipo. Prav s sled­njo smo se popeljali – in to ne kar tako, temveč kar na prvi uradi regati svetovnega prvenstva.

Biti peti član posadke je bila sicer popolna zabava, dokler se ni začelo odštevanje zadnjih sekund pred startom. Takrat človek dojame, da ne gre le za zabavo, saj vsaka napačna poteza gosta, petega člana posadke, lahko pomeni slabšo uvrstitev za tiste štiri, ki od dobrih uvrstitev živijo. In možnosti za napake je med tekanjem z levega na desni bok (ob tem je treba paziti, da vedno ostaneš na mreži med obema trupoma) čez kopico vrvi, jader in med štirimi profiji, ki v nasprotju z gostom natančno vedo, kaj delajo, veliko.

Je pa tudi navdušenje, ko 'tvoja' jadrnica prva zapelje čez ciljno črto, veliko.

Nekaj utrinkov z omenjenega jadranja si lahko ogledate v videu.

Dušan Lukič, foto: Chili Sports Communication/Christian Prenner

Extreme 40

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri