V tajni službi Njenega veličanstva

  • 19.03.2020

Petdeset let. Dolga doba za slehernika, malenkost za največjega med tajnimi agenti. Toliko let je namreč minilo, odkar je James Bond, takrat v podobi Georga Lazenbyja, kraljici služil v kultnem filmu (hm, kateri Bond to ni?) On Her Majesty’s Secret Service.

(Foto: Omega)

4 fotografije v galeriji

Omega je del Bondove filmske zgodbe skoraj natančno polovico od omenjenih 50 let, saj si jo je agent 007 uradno prvič pripel v Goldeneyu leta 1995. Torej dovolj razlogov za posebno izdajo Omege ob 50-letnici Lazenbyjevega služ­bovanja Njenemu veličanstvu.

OMEGA SEAMASTER DIVER 300M v novi bondovski podobi je polna agentovih simbolov: lakirana keramična številčnica z risano spiralo cevi in devetmilimetrsko kroglo na sredini (natančen premer prave!) ima pri dvanajstici oznako z izsekom Bondovega družinskega grba, ob strani jeklenega ohišja je ploščica iz 18-karatnega rumenega zlata z zaporedno številko ure, seveda s stilizirano Bondovo nič-nič-sedmico, ki vključuje njegovo pokalico.

Sedmica s pištolico se vsakega 7. dne v mesecu pojavi tudi v datumskem okencu. Iz rumenega zlata so narejeni še kazalci in indeksi številčnice, tisti pri 10. uri pa ima skrito številko 50, ki jo lahko vidimo le v temi. V posebej za to priložnost narejeni črni leseni škatli so poleg ure na gumijastem pasu še dodatna jeklena zapestnica, orodje za zamenjavo pasu in poseben prenosni etui.

Uro poganja Ome­gin kaliber 8800, viden skozi stekleno dno z natisnjenim Bondovim dru­žinskim grbom in geslom »Imamo ves čas tega sveta«. Če si želite nove Bondove spremljevalke, imate za akcijo manj kot ves čas sveta, saj je na voljo le 7007 tovrstnih časomerov. Za nekaj več kot 6007 evrov.

Tekst Bojan Levič
Foto Omega

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri