Umetniška kmetija Filozići

  • 27.10.2016

Jeseni na Cres! Uživat k družini Zlatkov in gospodarju Igorju, ki je tudi glavni v kuhinji.

(Foto: Dean Dubokovič, Art farm)

11 fotografij v galeriji

Nekoč je živel na Reki, nato se je preselil v otoško meditativno divjino in z družino ustvaril permakulturno kmetijo. Ko boste prispeli, vam bo hitro natočil kozarec domačega merlota in vam na lastnoročno umetelno izdelani deski narezal domačo divjačinsko klobaso in pršut, ki smelo visita v njegovi kleti. K temu se priležeta staran ovčji sir in ovčja salama, saj se ovce pasejo v neposredni bližini.

Polno je tudi zelišč in kopriv, iz katerih vam skuha odlično krepčilno juho, za posladek pa lahko dobite tudi skuto z medom. Najbolj pa boste veseli, če vam bo postrežena gregada, v katero padejo kosi rib iz bližnjega morja ali pa divji prašič oziroma jelen. Do lepe plaže, ki je spodaj na fotografiji, je tri kilometre hoda. Pri njih so pogosto nastanjeni kakšni umetniki, saj radi gostijo umetniške kolonije. Bodo pa tudi vas! Poleti lahko nastanijo 20 in pozimi 10 gostov, ki jih greje čudovito odprto ognjišče.

Kako do njih? Iz Zagorja na vzhodi obali Istre se podajte s trajektom do Porozine na Cresu in nato naprej še malo z avtomobilom. Prej pa se le najavite po telefonu na števiko +385 (0)91 2886 144.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri