Špansko smučarsko središče Sierra Nevada

  • 12.02.2012

Verjetno najprivlačnejše dejstvo, ki govori v prid znanemu španskemu smučarskemu središču, je bližina le 32 kilometrov oddaljene Granade, temperamentnega andaluzijskega mesta, nad katerim kraljuje čudovit pomnik osmih stoletij mavrske vladavine – Alhambra.

(Foto: Shutterstock)

S 115 označenimi smučišči, ki se vijejo na 105 kilometrih, je Sierra Nevada največje in najatraktivnejše smučarsko središče v južni Evropi.

Eno najlepših smučišč je El Águila, predvsem zaradi dolžine (šest kilometrov) in pogleda na dolino San Juan, iztek proge pa je v smučarskem središču Pradollano. Za najbolj izkušene je pripravljena črna proga Fuente del Tesoro, na kateri so potekala tekmovanja za svetovno smučarsko prvenstvo leta 1996.

Progi Universiada in María José Rienda v centru Cauchiles-Parador sta se kot zadnji pridružili družbi smučišč, po katerih lahko vijugate z eno samo vozovnico Sierra Nevada ski pass. Dnevna vozovnica vas bo v visoki sezoni stala 41 evrov.

Deskarji na snegu so navdušeni predvsem nad največjim španskim parkom Superparque Sulayr v Lomi de Dílar, na katerem bodo marca 2012 gostili mladinsko svetovno prvenstvo v deskanju na snegu.

Jasmina Dvoršek

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri