Seksualna patologija 3: Hysteria frigus ali potreba po pogovoru

  • 17.01.2013

Kristina je imela težave pri ljubljenju z možem Bobijem, on pa se je pritoževal, da ona pogosto ni za stvar.

(Foto: Goya)

»Ne moram postati in­timna v trenutku,« je dejala, »morem se ogreti, potrebujem predigro.« Zanjo je to pome­nilo izraziti  čustva, toda ker sta se ljubila tako zelo redko, se on ni počutil dovolj povezanega z njo, da bi se ji odprl.

Bobiju sem pojasnila, da obstaja več pristopov k temu, da se prodre v žensko. Eden od njih je moški spolni ud. Pa roke, usta, besede, duhovitost – vse to sodi v nabor sredstev za zagotavljanje ugodja.

Dobro pokavsane ženske so vzburjene z vseh možnih kotov: fizično, čustveno in umsko. Čustveni spolni odnos in 'umsko kavsanje' vzdržujeta poželenje tik pod vreliščem med konkretnimi fizičnimi dejanji.

Bobiju in Kristini sem priporočila, naj se za pol ure usedeta štirikrat do petkrat na teden in se povežeta na čustveni ravni. »Za­pom­nita si,« sem poudarila, »to ni čas za čve­kanje o vsakodnevnih dogodkih!«

Svetovala sem jima, naj gresta globoko in resnično prodreta drug v drugega. Kupila sta si masažno kad in jo namestila na dvorišče in se v njej sestajala več večerov na teden.

Nekega jutra, ko sem Kristino vprašala, kako jima gre, mi je radostna dejala: »Počutim se, kot bi me petkrat pokavsal.« Pa se nista niti poljubila. To se je zgodilo pozneje. In takrat se nista samo poljubila.

»Poprej je bilo, kakor da bi živela v mraku in ga sploh nisem bila sposobna videti in mu izraziti, kaj čutim,« je dejala Kristina. Bobi je pokimal: »Masažna kad na dvorišču je rešila najino razmerje.«

Seksologinja Kim Anami

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri