Seksualna patologija 1: Nymphomania nervosa ali strah biti vlačuga

  • 15.01.2013

Jaka in Sara sta hodila leto dni. Čez vikend sta se ga na zabavi zelo napila. To je vodilo v seks na dvorišču, na balkonu, pod žarometi in na koncu mu ga je Sara še pofafala.

Jason je bil navdušen. Menil je, da sta dosegla novo raven v njunem odnosu. Po vrnitvi v mesto je Jako preplavilo delo. Sara ga je poklicala v ponedeljek. Jaka je bil raztresen in je ni poklical nazaj ne tega ne naslednjega dne. Ko jo je čez dva dni le poklical, je bila Sara besna. Počutila se je ponižano in izkoriščeno, obtožila ga je, da je popolnoma nič ne spoštuje.

Jaka je bil zmeden. Sam je menil, da sta se pač pozabavala in da je vse v najlepšem redu. Pa ni bilo. Sara si je dovolila biti z Jako popolnoma spolno predana. To jo je naredilo ranljivo. Potrebovala je zagotovilo, da jo še vedno spoštuje in da še vedno enako misli o njej. Stvari so se za ženske do danes sicer olajšale, toda ostalina dihotomije devica nasproti kurbi še vedno obstaja: pridna dekleta ne počnejo nespodobnih stvari.

Torej, tako ženske kot moški morajo zavestno delovati, tako da je za ženske v redu, da so naravno strastna bitja, kot so.

Na mojih srečanjih z Jako in Saro sem jima priporočila dvoje: prvič, da se samoomejita in da iz svojega besednjaka črtata besedo vlačuga. Če Jaka druge ženske označuje z vlačugami v Sarini navzočnosti (ali v svojih mislih), ali lahko pričakuje, da se bo dala dol z njim? Naka.

Drugič, v medsebojnem sporazumevanju mora biti pozornejši, tako z SMS-i, po Face­booku, e-pošti kot v pogovorih. Ko se par loteva podiranja seksualnih ovir, so to lahko občutljivi časi za žensko.

Jaka je vse to upošteval in Sara se je sprostila. Počutila se je varno in zopet se je predala. Počutila se je zaželeno in njun seks je bil zopet vroč.

Seksologinja Kim Anami

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri