Ritual med nogami

  • 06.06.2008

Divje poraščene, geometrijsko urejene ali popolnoma pobrite? Vsaka je svojega vrta vratarka. Le kdo bi ne bil vrtičkar?!

(Foto: Stephen Wayda)

5 fotografij v galeriji

Ženske lahko prosto po Žižku razdelimo v tri kategorije: newagearke in naturalistke prisegajo na divjo, razmršeno goščavo, novodobne ljubiteljice japijev si jo natančno obdelajo in spremenijo v pravilen geometričen lik, najpogumnejše radikalke pa stavijo na popolno goloto. Ali En pravi, da ni »nobena stvar lepša od mehke obrite«. Magnifico tudi – všeč so mu takšne in drugačne, najbolj pa pobrite.

Kako se je brila zgodovina? Ob pogledu na golo žensko mednožje je ostal brez besed že faraon v starem Egiptu, ko ga je nekega dne z golim vrtičkom presenetila žena. Njenemu zgledu so sledile vse dvorne dame in popolnoma golo žensko telo, brez ene same dlake, je postalo pojem omikanosti in visokega stanu.

Egipčanke so si pri odstranjevanju dlačic pomagale z naravnimi depilacijskimi kremami iz medu in limone. Po njih so se ravnale tudi Grkinje in Rimljanke. Neporaščenost ženskega telesa je bila imperativ starega veka. Žensko telo naj bo fino, torej gladko, tako na videz kot na otip, moško telo pa naj ostane kosmato, animalično.

V srednjem veku so ženske brile, pulile in požigale vse odvečne dlake, tudi po obrazu – obrvi in celo trepalnice. Žensko telo je moralo biti krhko, bledo, brezmadežno, brez dlak in dlačic. V turških hamamih so ženskam še danes na voljo posebne sobe za odstranjevanje dlačic, ločene od ostalih prostorov. Viktorijanska doba je žensko telo zapela do vratu in kar naenkrat dlake niso bile več pomembne. Venerini vrtički so se izmenično zaraščali in redčili, kakor je zapovedal čas.

Šestdeseta so spet odkrila goloto, naturizem, gladko kožo in goli vrtiček je bil spet en vouge. Pojavili pa so se tudi novi prijemi, ki jih do takrat ni bilo. Venerini vrtički niso več nujno popolnoma poraščeni ali popolnoma goli. Žensko mednožje je končno dobilo svoje fizure! To je lahko klasični trikotnik ali trend zadnjih let – ravna poraščena proga, ki sredi Venerinega hribčka stoji kot klicaj, kot znanilec strasti. In seveda barve. Zgoraj blondinke so lahko spodaj brinetke, črnolaske blondinke, rdečelaske tehno ultravijolične.

Naj domišljija dela, da bodo delali tudi specializirani frizerji, osramni vrtnarji! Na Japonskem bi hitro ostali praznih rok, saj so sramne dlačice tam prepovedane. Zato ženske na skrivaj kupujejo posebne Venerine lasulje, ki jemljejo sapo njihovim izvoljencem. Posebej žgečkljivo frizuro pa si je pred kratkim omislila Elizabeth Hurley. Sramni lasni podaljški so ji na neki javni prireditvi prav nagajivo lezli izpod spodnjic.

Hm, kako lahko dandanes na prvi pogled ocenite stopnjo poraščenosti ženskega mednožja? Urejene obrvi, trepalnice, nohti? Ni nujno. Playboyev nasvet: nikar ne sprašujte.

»Meni je najbolj všeč popolnoma golo, čisto pobrito,« razloži Manca. »Prvič sem jo pobrila zato, da bi presenetila fanta. Ampak najprej sem bila presenečena sama, ker sem pri tem odkrila nov užitek. Med britjem me je z vsakim gibom britvice spreletel nenavaden srh. Kot da bi bila naelektrena.

Ko sem končala, sem na mednožje pazljivo položila roko in – počutila sem se čisto drugače. Dotik je bil bolj vznemirljiv, intenzivnejši. Prav fino je bilo,« se namuzne. In fant? »Najprej mu je vzelo sapo … potem pa so ga hitro zasrbeli prsti … in jezik. Več ne povem.«

TEKST: Uroš Goričan

FOTO: Stephen Wayda

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri