Priporočamo Švedinje, odsvetujemo Angležinje, kaj pa Slovenke?

 • 30.05.2008

Lahko si samo mislite, kako divji mora biti seks z žensko, ki je, kar se njenega telesa in spolnosti tiče, popolnoma brez zadržkov.

(Foto: Klemen Prepeluh)

5 fotografij v galeriji

Španija

Sočne in na pogled hrustljave Španke so skrivnostna in hkrati osupljiva kombinacija seksualne drznosti in osebne karizme.

V Madridu in Barceloni se ženske že od nekdaj oblačijo modno in seksi kratka krilca ter globoko dekoltirane majčke so skorajda pravilo, hkrati pa orožje, ki ga uporabljajo za zapeljevanje moškega dela populacije.

Kanček drzne elegance za prvi vtis, pozneje pa šopek rož in povabilo na dobro večerjo, mogoče še v gledališče ali nočni klub, in prihodnost se bo Playboyevemu moškemu zazdela perspektivnejša.

Španski moški nastopajo zelo mačistično in v nasprotju z vsesplošno miselnostjo, da so vročekrvne ženske tega verjetno že pošteno naveličane, Špank to ne moti. Kljub prijaznosti in živahnosti deklet se bo moral evropski moški izkazati v inteligentnih pogovorih in s pazljivim ravnanjem z njimi, preden ga bodo uvrstile med možne kandidate.

 • Privlačnost in lepota
Španke so nekoliko nižje rasti kot druga evropska dekleta, toda to minimalno pomanjkljivost zasenčijo njihova lepo oblikovana, zagorela telesa in skorajda hipnotične obrazne poteze. Občutek za stil, oblačenje in še posebej njihova ljubezen do čipkastega in svilenega spodnjega perila so aduti, ki jih zagotovo postavljajo v ospredje na evropskem bojnem prizorišču. Veliko pozornost posvečajo tudi osebni negi, imajo odličen okus za parfume in ličenje.

 • Kako vroče so v postelji
V tej kategoriji so se španske mačke (skupaj s Švedinjami) znašle v samem vrhu. Vzgoja, ki so je deležne, je represivna (večina deklic srednjega in višjega družbenega razreda se šola v katoliških dekliških šolah), zato so pozneje nagnjene k sprejemanju in celo vzpodbujanju divjega, nebrzdanega spolnega vedenja. Španke so tudi najbolj odprte narave v Evropi in vam bodo naravnost povedale, kaj hočejo in pričakujejo v postelji in zunaj nje. Za večino je divji seks tisto pravo, kar jih bo pripeljalo do vrhunca. Predigra ima zelo pomembno vlogo, prav tako tudi nežnost in poljubi.

Poljska

Poljakinje so po vsej Evropi znane kot dolgonoge slovanske lepotice z izrazitimi potezami. Lepota, privlačnost in senzualnost lepotičk, ki jih lahko najdete v varšavskih barih in nočnih klubih, je verjetno najbolj fascinantna na svetu. Poljakinje se dobro zavedajo svoje elitnosti in tržne vrednosti.

Ena izmed raziskav je med drugim pokazala, da so moški iz drugih držav za Poljakinje zlata vredna vrsta bitij, saj jim lahko omogočijo zapustiti Poljsko, imajo več denarja in pomenijo statusni simbol, primerljiv z beemvejem ali mercedesom v garaži. Zato se poljska dekleta borijo za osvojitev trofeje, kakršna so za ženitev godni ameriški, nemški ali britanski samci. Pravila oblačenja so na Poljskem ohlapna. Moškemu na preži zadoščajo udobne kavbojke in usnjen suknjič, medtem ko se ženske ponavadi uredijo bolj izzivalno – najraje nosijo tesno prilegajoče se majčke in seksi hlače.

 • Privlačnost in lepota
Največja nevarnost, ki vam preti po vstopu v Varšavo, je, da boste naleteli na postavno seksapilno mačkico, ki je izjemno dobro razvila svoje roparske instinkte. Poljakinje z največjim veseljem izrabljajo svoje čare v lastno korist in uživajo pri razdajanju in sprejemanju seksualnih uslug brez nepotrebnega besedičenja. Ko začnejo govoriti v angleščini, to počno z neustavljivo zapeljivim akcentom, s čimer že v samem začetku uživajo neupravičeno prednost.

 • Kako vroče so v postelji
So sicer odprte in radovedne ljubimke, vendar pa svoje goreče seksualne apetite uporabljajo bolj kot orožje. Ko se vam bo enkrat obesila okoli vratu, ji boste morali kupovati razkošno garderobo, jo vabiti na drage večerje in zapravljati kupe denarja na nočnih pohodih po klubih. Lahko se zgodi, da vas bo pustila viseti za točilnim pultom, ko vam bo zmanjkovalo sape, sama pa bo na plesišču koketirala in zbirala telefonske številke potencialnih kandidatov.

Poljskih mačkic ni pretirano težko zapeljati: trda zadnjica, mišičast trebuh in široko odprta denarnica bi morali biti več kot dovolj. Ščepec arogance, pomešan z evropsko sofisticiranostjo, ne bo odveč, če boste hoteli vročo lisičko odpeljati v svojo hotelsko sobo že prvo noč.

Nemčija

Na evropskem prostoru ni bolj racionalnega ženskega bitja, kot je stroga, hladna in popolnoma neodvisna Nemka. Dobro se zaveda pomembnosti bogastva in moči. Moški naj se zato obleče izbrano, vede arogantno in jo obravnava bolj kot poslovno partnerko kot pa pripadnico nežnejšega spola. On je tekmec, ne prijatelj, zato je pomembno, da se na začetku ne vede pretirano domače in prijazno. Če bo preveč prijateljski, ljubeč in poln komplimentov, bo vrla Nemka to razumela kot njegovo slabost.

 • Privlačnost in lepota
Visokorasle, svetlolase, modrooke, dolgonoge, z razkošnim oprsjem. Če so vam všeč take s kompaktnimi meči, bo Nemčija zagotovo vaše idealno prizorišče. Tisti, ki prvič stopijo na to ozemlje, so zares šokirani nad njihovimi lepo oblikovanimi in skladnimi telesi ter ob tem, koliko časa in truda dame vložijo v svoj stas.

Znanstvena raziskava je potrdila, da so Nemke med najvišjimi ženskami v Evropi (Danke jih presegajo le za spoznanje) in da nedvomno obstaja erotični mik v njihovi višini. Tudi oblačijo se okusno, še zlasti so jim pri srcu poletni kosi garderobe, ki veliko razkrivajo.

 • Kako vroče so v postelji
Morda niti ni presenetljivo, da je zanje seks kot nekakšna vojaška operacija. Ljubijo se bolj robustno kot romantično, bolj mehansko kot čutno, bolj za zabavo kot za izražanje globokih čustev ali, bog varuj, v znak resnične ljubezni! Kar se tiče seksa, so znane po nonšalantnosti. Neustrašno bodo naredile prvi korak, pristopile k vam v baru in začele pogovor, ki mora nujno biti inteligenten, po možnosti politično naravnan, saj čenčanja ne prenesejo.

Izjemno so vešče v vseh fazah spolnih igric in pripravljene eksperimentirati v različnih položajih. Najbolj cenijo občutek, da ste dobro izurjeni za misijo in da je vaš občutek za potek operacije izostren! Nemška dekleta obravnavajo seks kot dober telesni trening in ga temu primerno vrednotijo po tehnični plati, ne po umetniškem vtisu!

Rusija

Ruske lisičke so pravcata erotična poslastica z rahlo romantičnim pridihom. Če se podate v Petersburg ali Moskvo, boste ugotovili, da so tamkajšnja dekleta prijazna in odprta do tujcev, zlasti do nemških in ameriških samcev, ki bi lahko bili zanje idealna partija. Poleg tega so to izjemno ženstvena bitja, ki blazno uživajo v spogledovanju in osvajanju moškega sveta.

Ta svetlolasa, svetlopolta bitja ledeno modrih oči so brez primere, kar se tiče njihovih sposobnosti za očaranje moških. Ruska ženska je seksapilna tigrica in njeno najmočnejše orožje je njena zmožnost, da hladno preračunljivost zamaskira z najslajšim nasmehom, kar ga lahko uzrete pod soncem.

 • Privlačnost in lepota
Pričakovali bi, da bodo v tej kategoriji uvrščene više, vendar ni tako, saj je njihov okus za oblačenje obupen in ličenje skrajno neokusno. Če bi jih ocenjevali izključno na podlagi telesne lepote, bi zagotovo stale vsaj stopničko više: so visokorasle, zaobljenih zadnjic, blagoslovljene s čustvenimi očmi in tako veljajo v mednarodnih krogih za prvovrstne mačke. Lepotičke z našobljenimi ustnicami pogosto delajo kot manekenke in fotomodeli po vsem svetu.

Mnogi najboljši klubi v Londonu, Monte Carlu ali Berlinu so polni prelepih Rusinj, ki pa niso, kakor gre o njih zloben glas, prvovrstne prostitutke. Gre bolj za to, da se mnogi premožni poslovneži radi pohvalijo in postavljajo, da jo imajo doma, to svojo čudovito Rusinjo.

 • Kako vroče so v postelji
Po seksu hrepenijo, ga potrebujejo in so prave izvedenke na tem področju. Čutne kot so, najbolj uživajo, če si jih nežno pokorite z romantiko. Sposobnost igrati femme fatale in potreba po odevanju v skrivnostnost sta jim tako rekoč prirojeni. Če bo šlo kaj narobe, bodo odreagirale histerično, nato pa se vdano oddolžile za neumnost tako, da vam bodo izpolnile vsako seksualno fantazijo.

Pokažite Rusinji, da je boginja ljubezni, izbrana krasotica, ki si zasluži vso pozornost in vdano naklonjenost. Če vam bo uspelo zadovoljiti njeno neizmerno potrebo po nenehnem čustvovanju tudi zunaj postelje, vam bo to hvaležno poplačala, najverjetneje v vlogi voljne seksualne sužnje.

V Rusiji gresta seks in alkohol z roko v roki. Pripravite se, da bo treba stvari početi tako, kakor jih zapovedujejo moskovska pravila.

Švedska

Švedske gospodične so neizpodbitno najbolj vroče mačke v evropskem prostoru. Seksapilne, sofisticirane, z vražje dobrim stilom in neskončno očarljive. Blagoslovljene so z genetskimi darovi: svetlih las, pravšnje višine, slastnih oblin, z visokimi ličnicami in gracioznimi nogami. Skratka, imajo vse, za kar moška vrsta še nima razvitih obrambnih mehanizmov. Severna deklica v družbi moških uživa in zapeljevanje je zanjo razigrana avantura.

To pa nikakor ne pomeni, da so Švedinje lahek plen. Ravno nasprotno, s svojim visokim inteligenčnim koeficientom in karizmo od potencialnega snubca terjajo, da jih v postelji in zunaj nje vsaj dohaja, če že ne presega. Očarali jih boste lahko z duhovitimi odgovori in tudi z resnimi pogovori. Hočejo, da ste pametni in mišičasti, želijo pa si tudi resne romance in dolgih pomenljivih sprehodov po gozdu.

 • Privlačnost in lepota
Švedinje so skorajda brez primere. Tipična nordijska lepotica s svileno svetlimi lasmi in kobaltovo modrimi očmi je prava poslastica za oči. Večina ljudi predvideva, da so vse tamkajšnje prebivalke modrooke in pšeničnih las, toda to ne drži povsem. Če imate apetite po temni sorti nordijske lepote, lahko najdete tudi precejšen odstotek temnolasih krasotic. Odhod v nočne lokale, kjer se zbirajo vroče severne princeske, vam že ob pogledu nanje omogoči nadčutne užitke in zadovoljstvo.

 • Kako vroče so v postelji
Predstavljajte si visoko, seksapilno mačko, ki je v postelji tako dobra, kakor (dobro) je videti. Se spomnite Daryl Hannah v vlogi Pris iz filma Iztrebljevalec (Blade Runner)? Lahko si samo mislite, kako divji mora biti seks z žensko, ki je, kar se njenega telesa in spolnosti tiče, popolnoma brez zadržkov. Njihova mentaliteta je tradicionalno melanholična, zato so seksu nadele globoko eksistencialen in osvobajajoč prizvok.

V spalnici ni prostora za brezčuten in mehaničen seks, naravnost v obraz vam bodo povedale, če ne boste izpolnili njihovih pričakovanj. So pa tudi vešče učiteljice in znajo razposajeno predlagati, da poskusita vrsto še neraziskanih položajev, ne da bi s tem pokvarile spontanost razvnemajočih strasti.

Anglija

Angležinje veljajo za zelo težavna bitja. Njihova zbranost in umirjenost zahtevata nekoliko več osvajalskega truda. V osnovi obstajata dve različni tehniki, kako osvojiti angleško mucko. Prva taktika je t. i. latino ljubimec in zahteva prvovrstno eleganco z rahlo agresivnimi namigovanji in direktnim pristopom, ki ga britanski korenjaki prezirajo. Drugi uveljavljeni način zapeljevanja je t. i. evropski čvekač, predstava, ki od vas terja, da izkušeno hlinite zdolgočasenost nad svetom in intelektualni cinizem – kombinacija je britanskim lepoticam blazno pri srcu.

Angležinje se s svojim plenom kaj rade zapletajo v intelektualne igrice. Zalivanje z alkoholom bo malce omehčalo njihovo samoobrambno pokončno držo, toda ne pozabite: ne smete biti preveč vljudni, fini ali džentelmenski. To že poznajo od svojih sonarodnjakov – samo dolgočasili bi jih z resnim in iskrenim pogovorom.

 • Privlačnost in lepota
Obupno jim primanjkuje naravne lepote in erotične karizme. Liz Hurley in Kate Moss sta resnično vrhunska primerka svoje vrste, toda če vas pot zanese v londonske lokale, boste krepko razočarani nad skromnostjo ponudbe, posebno če ste se pravkar vrnili iz Berlina, Prage ali Pariza. Potrebovali boste dobršno mero entuziazma, da bi podkurili bledoličnim, zadržanim in resnim Otočankam. Znano je, da se moški in ženske iz tega dela sveta na vsa usta pritožujejo, kako neprivlačni/e in dolgočasni/e da so eni in drugi, tako da je pravi čudež, da še sploh kdaj seksajo.

 • Kako vroče so v postelji
Razdelili smo jih v dve kategoriji: pretirano krepostne sramežljivke, za katere je misijonarska poza vse, kar lahko prenesejo, in salonske nimfe, pohotnice, ki imajo rade dober seks, vendar so malo preveč željne orgazma in se seansam ne morejo povsem predati brez predsodkov.

Otočanke višjih družbenih slojev se občasno podajajo v malce bolj obscene seksualne pustolovščine, kot so tajne prireditve, kamor se prispe v parih, potem pa se partnerji nasprotnega spola zamenjajo po naključnem žrebu. Tovrstne razvratne zabave boste težko našli, tudi če jih boste iskali, so bolj izjema kot pravilo. Toda zanesljivi viri trdijo, da je užitek, ki ga nudijo takšne razuzdanosti, vreden vseh zakladov tega sveta.

Francija

Francozinje so zagotovo najbolj ženstvena in romantična bitja na svetu. Skorajda ritualno se predajajo svojim romantičnim, včasih kapricioznim duhovitostim ter s svojimi pregrešnimi igricami z največjim veseljem spravljajo uboge Francoze do brezumja. Lahko se zgodi, da boste imeli težave pri navezovanju stikov, saj so francoske mačkice na začetku precej zadržane.

Toda ko bo led prebit, se bodo izkazale za zelo živahne in spogledljive sogovornice. Zapeljevanje v Franciji velja za rafinirano umetnost, zato se ga je treba lotiti skrajno resno. Poznavanje vseh vrst rdečih vin in sposobnost razumeti francoske jedilne liste vam bosta zagotovo prinesla bonus točke, saj za Francoze vsi tujci pomenijo nižjo obliko življenja. Sofisticirana obleka pa odraža status in moč, ki ju francoska družba postavlja nad vse vrednote.

 • Privlačnost in lepota
Čeprav so pretirano obremenjene s stilom, se francoske mačke lahko ponašajo z lepim stasom in nogami, ki jih rade razkazujejo odete v najrazkošnejše nogavice. Galske lepotice se dobro zavedajo svoje zunanjosti in brezhibnemu videzu posvečajo neverjetno ogromno časa.

Najlepše med njimi imajo ekstatično seksi poteze: bujne lase, prefinjene obrvi, polna usta in ozke boke – njihovo vedenje je mešanica zapeljevanja in namigovanja. Tudi samo slačenje Francozinje obeta ekskluzivne čutne užitke – nikjer v Evropi ne boste v rokah držali tako prefinjenega svilenega in čipkastega spodnjega perila ali luksuznih nogavic.

 • Kako vroče so v postelji
V razmerje vnašajo zdravo mero erotične energije. Prepričane pa so, da mora v postelji vzeti vajeti v roke moški, zatorej to tudi storite. Toda ne pozabite, povsod drugod v vajinem razmerju bodo imele glavno besedo one. Pri izbiri primernega kotička za seks so francoske gospodične precej (pre)drzne. Dvigalo, stopnišče, kopalnica na veliki zabavi, pisarna ali kuhinjski pult so zanje prave lokacije za dober seks.

Navdušujejo se nad erotičnimi igricami, zato ne bodite plahi in predlagajte kaj bolj umazanega, da se bosta pohotno predajala drug drugemu. Pomanjkljivost, na katero lahko naletite, je njihova rahla nenaklonjenost dolgim seksualnim seansam. Čez dan delajo pod precejšnjimi pritiski, zato hočejo ponoči predvsem spati.

Nizozemska

Nizozemke so verjetno najbolj dostopne ženske v Evropi. Strašno ljubijo radosti življenja in tak je tudi njihov odnos do moških in seksa. Odprt in poln optimizma. Nizozemska dekleta se rada oblačijo predvsem udobno, v kavbojke in puloverje. So samostojne in samozavestne in nimajo nobene potrebe, da bi se prilagajale zadnjim krikom mode a la Britney Spears ali Jennifer Lopez.

Udoben suknjič, bela majica in leviske bodo torej zmagovalna kombinacija za osvajanje tega dela Evrope. Takoj vam bo postalo jasno, da so nizozemske gospodične zelo odprte bodisi v prijateljskih bodisi partnerskih odnosih. Prisrčno sprejmejo tujce, tudi zato, da bi dobile priložnost govoriti v angleščini, ki je njihov drugi jezik.

 • Privlačnost in lepota
So visoke, atletske postave in prav tako kot Nemke vredne vsega občudovanja. Seveda je tudi mnogo izjem, vendar bo vsakdo, ki bo preživel nekaj časa v Amsterdamu, presenečen nad čvrstostjo in robustnostjo Nizozemk. Večinoma so svetlolase, širokih ličnic in, sodeč po večini javnomnenjskih raziskav, najbolj obilnih prsi v Evropi.

 • Kako vroče so v postelji
Ker so večinoma v dobri telesni kondiciji, se to odraža tudi pri seksu. Erotični naboj in užitek bosta še večja ravno zaradi senzacionalne velikosti njihovih dojk in seksapilnih zadnjic. Zaradi njihove močnejše konstitucije si lahko z njimi privoščite precej bolj divje igrice. Poleg tega je njihova dežela svetovno znana po trgovini s seksom in drogami, torej nikar ne pričakujte, da boste na katerem od omenjenih področij svojo partnerko naučili kaj novega.

Italija

Temnolasa, zagorela, izjemno čutna klasična italijanska lepotička je utelešeno protislovje. Zato svetujemo skrajno rahločutno ravnanje, veliko seksa in jasno čustveno potrditev. Njihovim moškim je preganjanje ženskih kril v genih, zato so Italijanke razvile dovršen izbor obrambnih mehanizmov, s katerimi lahko, če hočejo, odbijejo potencialnega snubca. Italijanska ženska išče človeka, ki bo bolj odločen in manj len, kot je povprečen Italijan.

Tega je namreč njegova mati vsa leta crkljala in bo zato od vsake ženske pričakoval isto. Zatorej pokažite Italijankam svojo integriteto, dokažite, da spoštujete njihovo samostojnost in da si želite enakopravnega odnosa. Preden stopite v akcijo, je pomembno tudi, kako se oblečete: izbrati morate pravo znamko lanenih hlač in suknjiča. Obvladovanje romantike je v tem delu sveta zelo pomembna veščina, zato se osredotočite na džentelmensko vedenje, ves čas bodite vljudni in spoštljivi.

 • Privlačnost in lepota
Za naravno lepoto, s čimer mislimo na goste lase in prsato postavo, so italijanska dekleta malce prikrajšana, saj so v primerjavi z drugimi Evropejkami rahlo zavaljene in brez telesne kondicije. Toda če se ozremo po elitnem sloju Italijank, ki redno obiskujejo luksuzna letovišča, prestižne restavracije in klube po velikih italijanskih mestih, najdemo primerke temnolasih lepotic, s katerimi bi se še Španke težko kosale.

Italijanke so med Evropejkami najbolje oblečene. Nosijo kratka krilca in globoke dekolteje, da bi poudarile svojo seksualnost in čutnost. So perfekcionistke v negovanju svojega telesa, saj je dober videz vrednota nad vsemi.

 • Kako vroče so v postelji
Zaradi katoliške vzgoje so Italijanke najmanj agresivne posteljne partnerke. Na začetku bo potrebovala precej časa, da vam bo zaupala in se vam šele nato predala. Če pa se bo vajin odnos sprevrgel v trajnejšo vezo, bo pozneje povrnila začetniško zadržanost in se izkazala za seksualno požrešno bitje. Pomembna lastnost italijanskih žensk je njihova neizmerna zmožnost, da skrbijo za svojega moškega.

Ko vam bo enkrat uspelo streti odpor in jo prepričati v plemenitost vaših namenov, vas bo na smrt razvajala. Kar se tiče seksa, so neizmerno ranljive in občutljive ter potrebujejo nenehne potrditve. Zato se uveljavite kot izkušen ljubimec in ji tako dokažite, da ste iskreno predani njenim potrebam po orgazmih. S tem boste postali nujno potrebni v njenem življenju, saj so se do zdaj Italijani izkazali za nepozorne in sebične ljubimce.

Slovenija

(Prikupno zmešane) Slovenke so posebna rasa, nastala na prepihu narodov. Severnjaška zadržanost in južnjaška strast, vzhodnjaške poteze in zahodnjaška miselnost. Bojujeta se korenita racionalnost in močna čustvenost. V primeru medosebnih konfliktov se to kaže v t. i. plemeniti maščevalnosti, ki ima korenine v ponosu, samozavesti in ignoranci, naperjena pa je proti že vnaprej obsojenim nasprotnikom.

Slovenske ženske večinoma sledijo modnim trendom in so vselej vzorno urejene. Na trenutke je zaznati rahlo pomanjkanje identitete, ki se poleti kaže v neštetih različicah Jennifer Lopez na ljubljanskih ulicah, kar pa je tudi posledica majhnosti naroda in manjše kupne moči. Slovenski moški radi zavzamejo položaj mestnega kavboja – ta vključuje elemente pomembnosti, trdnosti in obveščenosti, zaželen je tudi primeren jekleni konj(iček). Zato je njihova zapeljevalska taktika v osnovi pasivna.

Čakanje oziroma prežanje, ki se lahko ob obilici alkohola spremeni v poziranje, repenčenje ali celo klepanje stihov (pesnjenje) na temo lepote. Ko pride do prvega stika, je pot samo ena: on je duhovit, kul in poudarja čustva.

Slovenske lepotičke postajajo iz leta v leto bolj neodvisne. Nove vrednote izpodrinjajo stare, prav tako se spreminjajo pravila zapeljevanja. Tako se je povsem udomačilo namigovalno-ljubezensko-erotično pošiljanje prav takih sporočil SMS. Najboljša od njih lahko povejo več, kot se bere na prvi pogled ...

 • Privlačnost in lepota
Slovenka Slovenki ni enaka. Druži jih le prepričanje moških, da so zelo lepe. Dičijo se z ljubkimi obrazi in lepimi skladnimi postavami, ki ne odstopajo v nobeno skrajnost. Lepotice prisegajo na modno oblačenje, čeprav se rado zgodi, da v pol ure na isti ulici zagledaš dve enako oblečeni mladenki. Eden bolj svežih atributov zapeljevanja so tetovaže in uhančki na različnih, tudi (naj)bolj skritih delih telesa.

 • Kako vroče so v postelji
Slovenke so pri seksu take, kot pri večini drugih stvari – nekje vmes. To je posledica spreminjanja vrednot in redefiniranja odnosov med spoloma, kar se kaže v veliki variaciji aktivnosti pri posteljnih pustolovščinah: od tradicije do razvrata. Na splošno pa so slovenske nimfe pripravljene preizkušati različne položaje, v posteljo prinesti ljubezenske igračke in eksperimentirati, vendar vse do neke meje. Popolno sproščenost jim onemogoča pregovorna sončnoalpska zadržanost. Dobro kondicijo njihovih teleščkov pa uspava nekoliko nižja energetska raven.

Najbolj erotično evropsko mesto po mnenju Slovencev

 • Pariz: 28,3
 • Amsterdam: 11
 • Benetke: 6,3
 • Rim: 3,0
 • Dunaj: 1,7
 • Barcelona: 1,3
 • Berlin: 1,3

Je še kaj pomembnejšega od seksa?

Italijani, Francozi, Nizozemci, Britanci in Nemci pravijo, da ne. Seks je ravno tako pomemben kot druženje s prijatelji, pravijo Španci. Rusi postavljajo prijatelje pred seks, Poljaki pa postavljajo pred seks tudi televizijo.

83 % Slovencev meni, da obstajajo tudi pomembnejše stvari od seksa, in sicer daleč prednjači družina. Sledijo hrana in pijača, duhovna rast in potovanja. Med Slovenci, ki jim je seks najpomembnejša stvar v življenju, je največ starejših, slabše izobraženih, ljudi s podeželja in – Dolenjcev.

Vira: Durexova globalna raziskava spolnih navad 2001 in raziskava Ninamedie, opravljena na reprezentativnem vzorcu 300 telefonskih naročnikov.

TEKST: Harold von Kursk & Nina Rupel

FOTO: Klemen Prepeluh

ILUSTRACIJE: Goya

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri