Olimpijada, kot bi morala biti

  • 22.02.2008

Ste opazili, da sledeč olimpijskemu reku »hitreje, višje, močneje« počasi izginjajo tudi oblačila športnikov?

(Foto: Guido Argentini)

11 fotografij v galeriji

Vse lažja so, vse tanjša, vse manjša in vse bolj oprijeta. Vse z namenom, da bi čim manj ovirala vrhunske športnike pri njihovem boju s stotinkami in konkurenco z vsega sveta. Hej, kaj pa, če bi jih povsem odvrgli? Naš predlog velja predvsem za ženske discipline! Ste za?

V uredništvu Playboya smo predlog poizkusne izvedbe že naslovili na mednarodni olimpijski komite. Ideja se nam je porodila ob hudem vprašanju, s katerim smo se ukvarjali kar nekaj časa – zakaj namreč rokometašice Krima po tekmi na igrišču prav nikoli ne zamenjajo dresov s svojimi nasprotnicami!?

No, saj ne, da bi imeli za bregom kaj nespodobnega, a mnenja smo, da bi športnice na sodobnih olimpijadah v sodobno krojeni opremi lahko tekle še malenkost hitreje, skočile še više ali zdržale še nekoliko dlje. Saj veste, pri tako pomembnem tekmovanju, kot je olimpijada, šteje vsaka desetinka ali vsak milimeter.

In, vam je všeč naša vizija olimpijskih iger? Recimo, da bomo takšne boje spremljali nekje okrog leta 2470, ko golota in človeško telo kot tako ne bosta več tabu. V antični Grčiji so bile olimpijske igre rezervirane za moške, toda v prihodnosti bo povsem drugače. Na olimpijadi, kakor si jo predstavljamo, bodo športnice igrale še kako pomembno vlogo. Da, tudi pri množičnih športih …

Zanimivo bi bilo v živo spremljati olimpijske igre supermoderne dobe. In mi, v tej oddaljeni sedanjosti, smo po nekem čudnem naključju prepričani, da bodo takšne olimpijske igre še bolje obiskane kot današnje. Morda se tudi zaradi uporabe sodobnih športnih dresov takratni prireditelji, v nasprotju z Grki v letu 2004, ne bodo ubadali s težavo (poleg vseh ostalih preblemov) premajhnega zanimanja za nakup vstopnic in ogled posameznih tekem. Ritmična gimnastika in orodna telovadba bosta najprej razprodani!

FOTO: Guido Argentini

TEKST: Gaber Keržišnik

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri