Joške do … Koroške?

  • 20.05.2008

Kaj se skriva v košaricah? Indija Koromandija ali mrzli led severa? Lahko to izvemo, še preden se z rokami dokopljemo do modrca? Lahko.

(Foto: Uroš Potočnik )

9 fotografij v galeriji

Mini kikle nosijo vse, toples pa ne. Jaz pa vem, zakaj to je, kolena imajo vse, gor pa ne!« je v zlatih časih slovenske narodnozabavne glasbe prepeval Avsenikov legendarni trobentač in humorist Franc Košir. V besedilu Toneta Fornezzija se je kot neuki kmetič sprehajal po Ljubljani in počel, kar pač počne moški rod ob bežnih srečanjih z ženskami. Gleda jih naravnost v – joške. Oziroma v tisto, kar naj bi bili joški, varno spravljeni za številnimi ovirami.

Nekoč sem na Discoveryju gledal oddajo, ki se je ženskega oprsja (ki ga bomo v nadaljevanju bolj kolokvialno poimenovali z »joški«) lotila znanstveno. Od tega je minilo že kar nekaj časa, tako da vam bo prihranjeno z dolgovezenjem. Skratka, v tisti oddaji so popolnoma resni ljudje ugotovili, da joški ne opravljajo nobene biološko opravičljive funkcije. Da ni z njihovo velikostjo in čvrstostjo povezana niti količina mleka za novorojenca, kar bi neuki lahko sklepali na prvo pomisel, in da je njihov edini namen prav ta, da ljudje (moški del populacije) bolščijo vanje.

A če prvobitni poseljevalec slovenskih ozemelj s tem še ni imel težav, ko se je v toplem poletju sprehajal pred Potočko zijalko, zroč na travnike in gozdove nad (takrat še neobstoječo) Solčavo, se moderni slovenski moški pri tovrstnem opazovanju sooči z nekaterimi težavami. Največja med njimi je, da je želeni objekt opazovanja večji del leta zakrit – ne da se ga videti. Samo slutite ga lahko za majčkami, srajčkami in podobnimi pokrivali, ki so s prihajajočim mrzlejšim obdobjem leta vse številčnejša in debelejša. Prva obrambna linija pred nevšečnimi pogledi pa so, kakor veste, modrci. Oglejmo si jo!

Funkciji modrcev (»ajd, da počnemo od početka«) sta dve, dragi sodrugi. Prva je, da podpirajo te lepe stvaritve matere narave, da ne bi gravitacija prehitro storila svoje. Do tega najbrž niti katoliška cerkev ne bi imela kakšnih večjih zadržkov. Druga je pa že bolj hudičevo delo. Z njimi si ženske, te lažnive kače, skušajo olepšati in nemalokrat optično povečati svoj zaklad, in to vse zato in samo zato, da bi lahko zlezle k nam v posteljo. Človeku se kar želodec obrne.

In zato, da se vam ne bi zgodilo tako kot kolegu, ki je, ko mu je uspelo odstraniti moteči element, prestrašeno kriknil: »Ja, pa kam sta izginili dve številki?«, smo vam pripravili nekaj nasvetov za lažjo določitev resnične vsebine modrca, še preden ta odleti na tla spalnice.

  • Lepa Anja
Naše dekle je v ta namen obleklo sedem različnih modelov modrcev. Nameravali smo poslikati punco z nekoliko manjšimi joški, saj bi to bolj ustrezalo namenu članka, a nam je agencija poslala Anjo z velikimi in lepimi joški, ki, prvič, ne potrebuje modrca za to, da bi prikrila kakršnekoli oblikovne ali količinske pomanjkljivosti, s katerimi bi jo prikrajšala mati narava, in, drugič, na katere joških vsak modrc zgleda tako, kakor da bi se že rodila z njim. A naj vas to ne moti, osnovni namen bo tudi tako razviden!

  • Bikini
Ne skriva in ne prikriva (skoraj) nič. To je to. Joške celo malo pomanjša. Dekle, ki v tem videti ploh, vas lahko prijetno preseneti, vsekakor pa ji ne boste mogli očitati, da vas je skušala prelisičiti.

  • Klasični modrc s kostjo
Kost je, kakor že ime samo pove, neke vrste ogrodje (skelet) modrca, ki poteka pod joški. Joški, kakršne boste uzrli, ko boste sneli to reč, bodo taki, kakršne pričakujete. Neprijetna presenečenja so malo verjetna.

  • Čipkasti modrc s kostjo in prešitimi košaricami
Nekoliko čvrstejša struktura modrca oziroma košaric optično joške malo poveča in jim daje večjo čvrstost, a o kakšnem goljufanju v tem primeru ne bi mogli govoriti. Na otip so tako oblečeni joški še vedno mehki in voljni.

  • Modrc s kostjo in polnimi košaricami
Hm, temu pa že rečemo »jekleni joški«, ne? »Samostoječi« modrc lahko prištejete k poskusom goljufije in samo vprašanje je, kdaj bomo naleteli na prvo nadaljevanje Prakse, ki se bo na sodišču ukvarjalo s tovrstnim primerom. K sreči je tak modrc lahko odkriti, saj njegova rigidnost bode v oči že na daleč.

  • Dodane blazinice
Naslednji trik ženskega rodu. Blazinici, ki joškovje povečata in očvrstita. Veljata podobno kot polni košarici za nedovoljena pomagala, a ju je na pogled teže odkriti. Če je njuna edina naloga ta, da joški malo dvigneta, potem, ajde, naj bo …

  • Gel bra
Z gelom polnjeni, polno okosteneli in kot beton čvrsti in težki joški. Spoznate jih po tem, da je dekle, ki to nosi, zaradi njihove teže rahlo sključeno. V njih bodo majhni joški videti večji, srednje veliki kot planiška velikanka, kombinacija velikih dojk in tega nastavka pa zahteva nošnjo orožnega lista.

  • Premajhen modrc
Med številnimi ženskimi zvijačami za optično povečanje jošk omenimo tole, ki sodi med najpogostejše. S premajhnim modrcem dosežejo učinek »push up«, joški se torej dvignejo in izbočijo (kipnejo). Prepoznate ga lahko po tem, da se modrc na hrbtu zareže v kožo (in podkožje).

TEKST: Tadej Golob

FOTO: Uroš Potočnik

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri