Balonijada

  • 17.03.2008

Pljunili smo v ... akhm, roke, se lotili zahtevne naloge in po nekaj tednih terenskega dela je rezultat našega trdega dela končno pred vami: Playboyev veliki test kondomov! Verjemite, prišel vam bo še kako prav!

14 fotografij v galeriji

Za začetek kar odkrito zapišimo, da vsega, kar ponuja slovenski trg, nismo zaobjeli, kajti paleta izdelkov je enostavno prevelika. Izbrali smo le najbolj razširjene in uveljavljene znamke s polic supermarketov, trafik in lekarn. No, po nekaj specialnih izdelkov smo stopili tudi v enega izmed seks shopov. Delo je bilo seveda timsko, torej v paru, saj nas je zanimalo mnenje uporabnika in uporabnice. In to o vsem.

Kako se odpre embalaža, kako preprosta oziroma zahtevna je namestitev, kako se varovalo obnese med akcijo, kakšni so videz, barva, okus, vonj, občutek in cena, kako je z navodili in deklaracijo v slovenskem jeziku ...

Našemu budnemu ocenjevalnemu, no ja, organu ni ušla nobena malenkost in ocene so padale zelo neusmiljeno.

Seveda je v določenih okoliščinah težko biti povsem objektiven, zato bi se radi morebitnim krivičnim ocenam izognili tudi tako, da vas, dragi bralci in bralke, povabimo k sodelovanju – na naš naslov nam posredujte svoje mnenje in izkušnje. Na katero znamko in model prisegate in zakaj?

No, če se tako analitično še niste poglabljali v čudoviti svet pisanega lateksa, še namig: takle test je lahko izredno zabavna, razburljiva in vzburljiva igra v dvoje (seveda tudi v troje ali več, navsezadnje je to vaša stvar). V dolgih zimskih večerih si lahko tako do pomladi ustvarite svojo lestvico zmagovalcev. Predlagamo, da se dela ne lotite brez seznama kriterijev, po katerih boste ocenjevali, toda pozor: vse si morate zapisovati sproti, saj človek naslednje jutro kaj hitro pozabi na kakšno pomembno podrobnost.

Na testiranje se ustrezno pripravite, za prvo silo pa si priskrbite deset različnih modelov, tako da nekaj časa ne boste imeli zadreg: v ključnih trenutkih bo kondomček vedno pri roki.

Zdaj pa svinčnik in korenjaka v roke, delo čaka!

Kaj morate vedeti?

Ker vemo, da med pripravami na izstrelitev ne razmišljate o navodilih, ki so priložena pisanim škatlicam s kondomi, smo vam jih prepisali. Nič ne bo narobe, če jih vsaj enkrat preletite – da boste vsaj približno poznali tisto, s čimer se tako radi intimno družite.

  • Za začetek ...
Pred vsakim spolnim aktom potegnite kondom čez nabreklega vojaka, da sebe (in njo) zavarujete pred spolnimi boleznimi oziroma nosečnostjo. Kondom previdno vzemite iz embalaže in pazite, da ga v vročici noči med odpiranjem različnih ovojev z zobmi, nohti ali nakitom ne poškodujete. Vrh kondoma stisnite s palcem in kazalcem ter ga od zgoraj nastavite na strelca. Tako boste preprečili nastanek zračnega mehurja na konici kondoma, kjer je prostor za semensko tekočino. Zaradi varnosti potegnite kožo prek glavice penisa in kondom odvijte čez – vse do konca.

  • Ko odsluži svojemu namenu ...
Preden se vaš korenjak povesi, zgrabite kondom za obroček in ga skupaj z mojstrom potegnite iz mednožja potešene uporabnice. Tudi če ste zaprisežen racionalist in vsako še kolikor toliko uporabno stvar reciklirate, uporabite vsak kondom le enkrat!

  • Kam z njim?
Nikakor ne v straniščno školjko ali na tla. Bodite okusni in pokažite nekaj manir. Odvrzite ga v smeti, po možnosti diskretno zavitega v vrečko ali papir.

  • Opozorilo
Če ste alergični na lateks, priporočamo previdnost pri uporabi tovrstnih izdelkov. V vsakem primeru pa bogato zalogo različnih kondomov skladiščite v temnem in hladnem prostoru in jih ne izpostavljajte soncu in vročini. (Torej jih umaknite z zadnje police v avtomobilu in jih ne razstavljajte kot čepice z motivi nogometnih klubov.)

  • Za boljši tek ...
Nikoli ne uporabljajte snovi, kot so vazelin, olja, losjoni, maslo, margarina ipd., ker lahko poškodujejo kondom. Za boljšo vlažnost si priskrbite lubrikante, narejene na vodni osnovi.

  • In še nasvet
Pri nekaterih »šaljivih« kondomih upoštevajte, da njihova kakovost ni preverjena. Če ne želite zapletov pred samim dogodkom, uporabite klasične kondome, torej takšne, ki jih poznate in ste njihovo delovanje že preizkusili. Običajno so najbolj hvaležni tisti, katerih namestitev je zelo preprosta. Kljub različnim oblikam in modelom sta občutek in užitek pri večini izdelkov zelo podobna in kakšnih resnično bistvenih odstopanj ni.

TEKST: Peter Feguš

FOTO Ivana Krešić

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri