20V: Jarmo Pohjaniemi

  • 07.11.2007
#

20V: Jarmo Pohjaniemi

»Mnogo ljudi očitno misli, da imam najboljšo službo na svetu. Ne! Sem najbolj preklet moški na svetu. Videti smem vse najlepše, ne smem pa se ničesar dotikati ... Torej?!« Jarmo je opazno navdušen nad svojimi življenjskimi odločitvami, nad samim seboj in nad tistimi, ki jim tako ali drugače vdihuje lepoto. Velja za enega najljubših fotografov ustanovitelja Playboya Hugha Hefnerja in je eden od peščice, ki jim Hef zaupa fotografiranje Playboyevih deklet za ameriško izdajo.

Za slovenski Playboy je fotografiral Nino Osenar, ki mu je pozirala tudi dan pred najinim pogovorom, ko sem ga – v maj­hnem ljubljanskem studiu – opazovala pri delu. »Zapomnim si obraze, ne pa imen. Včasih se že ob koncu dneva ne morem spomniti, kako je bilo modelu ime,« pripoveduje v mehki angleščini z nezgrešljivim finskim naglasom.

Pred vsem tem je Jarmo celih 12 let tudi sam poziral številnim fotografom, kar ga je najprej pripeljalo v Pariz, potem v Nemčijo in nazadnje v ZDA, kjer se je ugnezdil v vedno vročem Miamiju

Preberite celoten članek

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri