20V: Borut Omerzel

  • 27.03.2009

"Vse, kar moške zabava je slogan in hkrati koncept revije, ki najbolje ponazarja našo uredniško usmerjenost," pojasnjuje novi urednik slovenskega Playboya.

(Foto: Primož Predalič)

"Glede na to, da časi niso najbolj optimistični, se bomo seveda potrudili, da bomo še bolj zabavni, še bolj informativni in še bolj optimistični, seveda pa ostajamo pri preverjenem konceptu – mešanici vrhunske ženske lepote in golote ter člankov, za katerimi stojijo najboljši avtorji," dodaja Borut Omerzel.

1. Vaši občutki pred prevzemom urednikovanja pri Playboyu?

S Playboyevo ekipo diham od prve slovenske številke, zato je to zame predvsem čisti užitek.

2. Kaj boste naredili najprej? Spoznavali način dela, nove sodelavce?

Najprej bom poskrbel za manjša presenečenja bralcev in bralk, med drugim tudi z zanimivimi nagradami v reviji in na naši spletni strani. Način dela pri reviji mi je dodobra znan. Vrhunska ekipa piscev, fotografov in oblikovalcev bo ostala nespremenjena, pridružili pa se ji bodo nekateri novi vrhunski pisci z različnih področij.

3. Po svetu izhajajo različni Playboyi. So vam kateri bliže kot drugi?

Playboyeva družina je zelo številna in vsakemu njenemu članu je dostopno vse njeno znanje, tako da vsak Playboy odraža globalni in domači utrip. Nekateri Playboyi so mi bolj všeč oblikovno, drugi vsebinsko, prav vsak pa je nekaj posebnega.

4. In kam se med njimi uvršča slovenski Playboy?

Slovenski Playboy je tako po vrhunski kakovosti fotografij kot po odličnosti člankov enakovreden vsem drugim.

5. Katero slovensko žensko bi kot novi urednik najraje prvo slekli?

V Sloveniji je veliko lepih žensk in med svojim vodenjem slovenskega Playboya bom zagotovo slekel še marsikatero. Namesto katero bi rad poudaril kakšno: ženstveno karizmatično, nasmejano, polno življenjskega elana.

6. Kako bi opredelili Playboyeve fotografije žensk?

Playboyeve fotografije so izjemno erotične, umetniško narejene in namenjene uživanju v vrhunski stvaritvi narave.

7. Se strinjate, da je Playboy predvsem »duplerica«?

Po »duplerici« je Playboy nedvomno zelo prepoznaven, saj je z njo na polovici prejšnjega stoletja začel podirati mnoge tabuje. Seveda pa ni predvsem duplerica, saj slovi tudi po vrhunskem branju.

8. Katero področje je vaše področje moči? Kje se počutite najboljši?

V izziv so mi na videz nemogoče stvari. Če kdaj ne tvegaš vsega, sprememba v življenju ni mogoča.

9. Ste velik ljubitelj in poznavalec knjig. Ali je dobra literatura lahko tudi seksi?

Biti obdan s knjigami je zame užitek od malih nog. Seksi? Odvisno od tega, katero glavo moškemu vzburi.

10. Kaj je za vas dober avtor/tekst?

Všeč mi je, kako je se je pred leti v nekem intervjuju opisal znani slovenski igralec: kadar igram, sedim na svoji rami in opazujem. To bi lahko parafraziral, da je vrhunski avtor tisti, ki se je zmožen zavedati lastnih identifikacij s svetom in izstopiti iz njih ter tako določeno temo obdelati z različnih zornih kotov in v različnih slogih. Pri tem pa se zaveda kaj, komu in zakaj piše. Pika na i je seveda navdih. Rezultat pa bralčev užitek.

11. V vašem življenjepisu se besedi Bolgarija in bolgarski pojavita največkrat, to je 14-krat. Nedvomno vam Bolgarija veliko pomeni – s čim vas je očarala?

Bolgarija je v moje življenje vstopila pred leti, med študijem. Ko sem prvič odpotoval tja na enomesečno izpopolnjevanje, sem navkljub osnovnemu poznavanju jezika ter kulturnih in zgodovinskih dejstev dejansko odšel v neznano. In odkril izjemno pristne ljudi, prečudovito naravo, narod s silno bogato zgodovino. Poleg tega so tam ohranjeni nekateri starodavni običaji, ki izvirajo najmanj od Tračanov. In Bolgarija ima tudi odlično hrano, vina, vrhunsko žganje in čudovite ženske.

12. Kaj vas zelo privlači pri bolgarskih ženskah?

Kar se zunanjosti tiče, izjemna pestrost, kar je gotovo posledica starodavnih kultur, ki so bivale na tamkajšnjih tleh, in posledica burne zgodovine, ki je čez tisto ozemlje vodila številne narode. To pa je značilno tudi za Slovenijo, kjer bivajo zares lepe ženske. Torej bi lahko rekel, da je zame raznovrstnost zanimiva na splošno.

13. Omenili ste žensko zunanjost. Kaj pa notranjost?

Te se z besedami pravzaprav ne da opisati, in prav zato jo pesniki še vedno upesnjujejo, obožujejo, se ji klanjajo, če hočete. In z njimi tudi drugi moški. Zato se splača brati dobro poezijo! Ženska je unikum narave. In pomembno je ta unikum spoznati, ga začutiti. Kajti razumeš ga lahko samo, če začutiš notranjo žensko milino. Ta ima moč transformacije.

14. In kako naj moški to milino začuti?

Pogumno se moraš podati v aktivno raziskovanje. Česar ne izkusiš, tega ne poznaš in potem o tem ne moreš soditi. In kar se Playboya tiče, sem prepričan, da v njem objavljene fotografije odrivajo mnoge tančice, s katerimi so prekrite ženske. In to ravno prav, da se lahko moški poda v raziskovanje. Telo je prelep obod, vrata v notranjost užitka.

15. Je vam te tančice že uspelo odstraniti in doumeti lepoto, ki ime ji je ženska?

Imam to srečo, da so mi v življenju ženske že veliko darovale. Zadaj za temi tančicami je nekaj tako lepega, da bi se tja nenehno vračal, kakor junaki v Bartolovem Alamutu v tamkajšnji raj. Samo da je tam raj navidezen, za temi tančicami pa resničen.

16. Kaj vas kot moškega najbolj zabava?

Vse to, kar bralcem in bralkam prinaša Playboy. In kar jim še bo!

17. Ali je točka G po vašem mnenju zgolj moški konstrukt?

Konstrukt gor ali dol, pomembno je predvsem njeno iskanje … Med tem iskanjem tako moški in ženska itak najdeta toliko drugih točk, da se zlijeta v užitku in intimnem spoznavanju drug drugega. Najdeta vse tisto, kar moškega (in žensko) zabava. Predvsem pa to, da je bistvo življenja notranja radost. Pri tem odpadejo vsi konstrukti, preprosto se razpršijo.

18. Kakšen je po vašem mnenju na splošno odnos Slovencev do spolnosti?

Glede na podatke o precejšnji depresivnosti Slovencev bi lahko sodil, da nam primanjkuje uživanja v spolnosti. Razlogov za to je kar nekaj, o čemer smo v Playboyu že govorili in tudi še bomo. Predvsem pa je treba govoriti o rešitvah, ne samo ugotavljati stanja. Za rešitev pa je treba razumeti bistvo problema.

19. In kako se boste tega lotili kot urednik?

Med drugim bodo moškim predstavile ženski svet ženske same. Drzno, brez dlake na jeziku, pa tudi privlačno, čutno in zanimivo. Seveda vedno tudi s humorjem, saj je brez njega življenje dolgočasno. Enako, kot bi bilo brez žensk.

20. Kaj vam osebno pomeni Playboy?

Playboy je revija odprtega duha in skrbel bom, da tak tudi ostane. Neopredeljen, raznovsrten, odprt, aktualen, pester. Da bo v njem še naprej v prav vsaki številki veliko najboljšega branja in veliko lepih žensk.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri