Vinska vigred 2009

  • 21.05.2009

Vinska vigred privabila 20 tisoč obiskovalcev!

(Foto: Robert Kokol)

15 fotografij v galeriji

Ja res je in to na popolnoma drugem koncu Slovenije, na Jugu v prelepi Beli krajini!

Bela Krajina, simbol za prijaznost, dobrosrčnost, velikodušnost, pokrajina s čisto in prijazno reko Kolpo, ter neokrnjeno naravo, ki vsako leto še dodatno preseneti s tradicionalno prireditvijo, Vinsko vigredjo!

Turizem bi v Beli krajini bil še bolj približan slehernemu človeku v primeru, da bi ta prijazen kotiček Slovenije, dobil tudi kakšno bolj sodobno cestno povezavo, kot je ta vigajuča se , asfaltna kača ' skozi najvišji dolenjski hrib, Gorjanci!

Saj človeku zapaše sprehod do Gospodične ali Trdinovega vrha, vendar s ozirom, da so Belokranjci zelo veseli ljudje, pa po vseh teh degustacijah, ki jih doživiš pri Šturmu, Prusu ... ti nekako ne paše se zibati sem ter tja, po notah narave prečudovitih Gorjancev s dodatno popestritvijo gibajočih se pasti!

Poletne dneve že nekako zapolniš z obiskom kampov, ki jih je ob Kolpi v nedogled, vendar izvensezonske dni pa težko preživiš ob ljudeh, ki ti vedno le nosijo in nosijo! :))

Naj se vrnem k obisku prireditve, ki je nikakor ne morem preskočiti!

Vinska vigred, praznik Belokranjskega vina in ljudi, ki vedno postreže z nečim novim, ter prikaže svojo bogato zgodovino v sodelovanju z novejšim trendom, ki nas neusmiljeno sledi!

Pogače, vina, kraljice in kralji, odojki in jagenčki, zbori in koncerti, politiki in župniki, tete in strici, prijatelji ... tega je bilo na pretek.

Prireditve sem se udeležila kar dva dni!

V petek sem bila na otvoritvi in koncertu Marjana Novine in v nedeljo na svečani zatvoritvi, ter koncertu DMP in na odlični dekustaciji svetovnega prvaka in prvaka Vinske vigredi 2009 Jožefa Prusa , ki me je s svojim jagodnim izborom zelo prevzel!

Naj pa omenim tudi zelo dober in piten rumeni muškat Otmarja Sturma!

Moram pa priznati, da me je zopet presenetila županja Metlike, Renata Brunskole, ki je dokazala, da je res s pravega testa in da je sposobna speljati res vse kar se loti, bravo Renata!

In tako se je 27. Vinska vigred poslovila!

Prireditveni odbor Vinske vigredi pa je že zbral nekatere zanimive podatke o eni najmnožičnejših prireditev v Sloveniji.

Vodja metliškega TIC-a Andreja Veselič Drakulič je povedala, da se je na treh metliških trgih zbralo približno 20 tisoč obiskovalcev, ki so pojedli približno 800 pogač, 500 jagenjčkov in odojkov, spili pa približno 10 tisoč litrov vina in približno toliko brezalkoholnih pijač.

Po besedah županje Metlike Renate Brunskole na prireditvi ni bilo čutiti gospodarske krize, obiskovalci pa so v Metliko prihajali z vseh koncev Slovenije in tudi iz sosednje Hrvaške.

Obljuba dela dolg: »Vidimo se prihodnje leto, na 28.Vinski vigredi!«

Vedno z vami

Sabina Mali

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri