Spust po reki Kolpi

  • 30.08.2008

Kolpa je ena redkih slovenskih rek, ki se lahko pohvali, da je čista !

(Foto: veso-art)

28 fotografij v galeriji

V sklopu prireditve 30. let podjetja KOLPA SAN, se je ogromno prijateljev tega uspešnega slovenskega podjetja zbralo v kraju Podzemelj pri Metliki, da bi skupaj praznovali okroglo obletnico.

Vsi, ki so bili potrebni adrenalina so se podali z avtobusi v 10 km odaljeni kraj, da bi se v objemu reke Kolpe spustilo na sklepno prireditev, ki bi se začela ob 16,00 uri.

Med 600 udeleženci spusta sva bile tudi midve z Mišo Margan :) ... no Miša je izbrala trdnejšo pot, po suhem !

Naš mali beli čolniček, ki ga je upravljal Zlatko, nas je skupaj z Dnevnikovo nagrajenko ponesel na dolgo pot in skozi mnoge skrivnosti te lepe reke.

Postaj je bilo kar nekaj :))) Za vsakega se je kaj našlo :)

Drugače pa so se ustavili le enkrat, v kampu Griblje, kjer je bila malica in nato naprej, tako, da so prvi, ki so krenili ob 10,00 prispeli že ob 15,30 ... Zadnji pa so navigirali še ponoči, vendar so , goriva ' imeli v izobilju :)

V izogib dogodku, ki se je pripetil pri HE Blanca, je bilo tu zelo dobro poskrbljeno. Odlična reševalna ekipa je z vsemi svojimi ukanami pripomogla k častnemu nazivu spusta, varni spust.

Sem pa izbrskala, kar nekaj informacij, ki vam bodo prav prišle v času naraščanja rek, torej v jesenskem času !

Kaj se dogaja v roli, ki ji v žargonu rečejo ,fletarica' in nastane pod položnim jezom ( low-head-dam ).

Take pasti so tudi na Kolpi ob pravem vodostaju.

Bo kdo rekel, zakaj Sabina, če si tako pametna, nisi ti imela reševalni jopič ? Nisem pametna, sem pa disciplinirana, zato nisem šla prva, nisem pila, šla sem po dogovorjenem načrtu in pravi čas sem odnehala, ko sem se utrudila !

Kaj se pa dogaja ob izobilju adrenalina, pa si poglejte pri profesionalcih !

Kot sem vam priznala, sem se od pol poti naprej odpravila z avtom, kajti poleg utrujenosti, me je ob 16,00 uri doletela čast sovoditeljstva z Tofom, ter glasbeni nastop.

Nekaj trenutkov zatem so iz zraka prinesli 5 kovert z odgovorom : Čestitamo ali žal, več sreče prihodnjič :)

Le je eden od nagrajencev ( vsak si je izbral svojega padalca ! ) si je prislužil lepo nagrado, 104 cm plazmo !!!

Žal nisem mogla dolgo uživati, kajti že čez 3,00 ure sem imela naslednji nastop, vendar spomini na lepo preživeti dan bodo še dolgo ostali !

Vedno z vami,

Sabina Mali

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri