Ko zaigra srce

  • 29.05.2009

Dobrodelni nogometni tekmi v Kranju sta privabili ...

(Foto: veso-art)

33 fotografij v galeriji

... kopico glasbenikov, politikov, takih in onakih lepotic, misic, športnikov, gledalcev itn., ki so zbirali sredstva za invalidnega 18. letnega simpatičnega fanta, Darka Džuriča.

Žal sem bila sama službeno odsotna, vendar smo bili prisotni vsaj skozi fotografski objektiv, ki je dogodek največje pohvale tudi ovekovečil!

Prireditev v organizaciji Toneta Fornezzija - Tofa se je zgodila, kot pomoč fantu, ki se je rodil pred osemnajstimi leti staršem, ki ga niso imeli radi, kajti nikakor se niso mogli sprijazniti in soočiti s tem, da se je njihov otrok rodil brez obeh nog in ene roke!

Še dobro, da je fantka vzela v rejo dobra družina Debeljak iz Podbrezij, ki pa je tako poleg njega imela še štiri svoje otroke!

Z njihovo nesebično pomočjo in svojo trdno voljo je Darko končal srednjo ekonomsko šolo.

Volja do življenja in veselje do športa ga žene še višje, na DIF , ja prav ste prebrali, na Fakulteto za šport!

Darko ne le, da je odličen učenec, je tudi odličen plavalec z željo, da se uvrsti na paraolimpijske igre v Londonu!

Za lažje doseganje ciljev pa Darko nujno potrebuje posebno prirejen avto, ki pa stane vrtoglavih 60.000 € in to je povod zakaj je Tof vzel vajeti v svoje roke.

Poleg gledalcev, ki se jih je kar nekaj zbralo na štadionu v Kranju, so bili tu tudi glasbeniki, Manca Špik, Pop Desigen, Tangels, Uporniku, Ela, ter povezovalec in humorist Rado Časl in kar nekja zvenečih gospodarstvenikov in politikov z ministrom za okolje, g. Karlom Erjavcem na čelu, ki je bil tudi kapetan nogometne ekipe politikov.

Na drugi strani pa je stala Zlata selekcija, katere kapetan je bil olimpionik Miro Cerar z vrsto zvenečih športnikov, dramskih igralcev, novinarjev ... ter odličnim golmanom, Tofom!

Je res, da so , Zlati ' izgubili 9:7, vendar glede na povprečje let in neredno športno aktivnost, kakšnim kilogramčkom viška, so se možje v belem odlično izkazali!

Veliko več smeha in veselja je bilo na prvi tekmi, kjer so , blondine ' dobesedno razbile obrambo črnih deklet in preluknjale že tako luknjasto mrežo Daše Podržaj.

Rezultat 6:0 je dokaz izjemne borbenosti za vsak delček travnate površine in angažiranost do te plemenite igre, čestitke dekleta!

Darku pa želim veliko uspeha v nadalnjem življenju in verjamem, da mu bo to tudi v nadaljevanju tako lepo uspelo, kot mu je do sedaj!

Vem, da imajo ljudje, ki so na žalost tako ali drugače drugačni kot smo mi, tudi svoj pogled na ta kruti svet in lastno upanje, ki pa nikoli ne ugasne!

Kot osnovnošolka sem zelo rada pomagala invalidnim osebam in se družila z njimi, kajti moja sestra Katja je imela za fanta osebo, ki je žal bil invalid!

Zato ne dvomim, da nebi Darka kdaj srečala s kakšnim olimpijskim odličjem, srečno Darko!

Vedno z vami,

Sabina Mali

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri