Salon Traminec

  • 27.08.2014

Na gradu Negova pri Gornji Radgoni je v ponedeljek, 25. avgusta 2014, okoli 800 častilcev vrhunske vinske kapljice, dobre kulinarike in odlične glasbe, uživalo na Salonu Traminec.

(Foto: Mediaspeed)

12 fotografij v galeriji

Dogodek, ki v enem popoldnevu obiskovalcem ponudi edinstven preplet tramincev, kulinarike, glasbe ter doživetij na prekrasnem gradu Negova, je letos obeležil svoj 5. rojstni dan. Ob tej priložnosti so organizatorji dogodka, Mediaspeed, Kultprotur in Steyer vina, gostom pripravili pester program, ki ga je okronal koncert skupine Mi2.

Jubilejni Salon Traminec je ponudil 111 tramincev iz 7 držav – ob slovenskih je bilo mogoče pokušati še tramince iz Avstrije, Nemčije, Italije, Francije, Hrvaške in Srbije. Gostom, ki so se na idiličnem gradu Negova znova zbrali v velikem številu, je bila na voljo cela paleta tramincev: vse od suhih do sladkih vin, penin, bio in arhivskih vin. S svojim poslanstvom, z vzgojo in izobraževanjem vinskih ljubiteljev in poznavalcev, je letos nadaljevala tudi Mala šola vinskih okusov.

Prvovrstni vinski kapljici pritiče nič manj vrhunska kulinarika. Tramince so pospremile kulinarične dobrote kuharskih mojstrov iz cele Slovenije. Tokrat se je premierno predstavil tudi kuharski mojster Janez Bratovž s svojo ekipo. Gostje so uživali še v mojstrovinah izpod rok kuharjev iz Zdravilišča Radenci, Hotela Golte, JGZ Brdo, Japonske restavracije Miyabi, Turističnega društva Lindau, Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor in Domačije Firbas.

Z dobrim vinom že od nekdaj povezujemo umetnost in prestiž. S kozarcem vina v roki so se obiskovalci sprehodili med prestižnimi avtomobili in vrhunskimi večernimi kreacijami oblikovalke Josephine ter si ogledali razstavo velikih platen "007" umetnice Tamare Vogrin Tare.

Organizatorji Salona Traminec, Zavod za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona (Kultprotur), Mediaspeed in Steyer vina, so tudi letos 500 evrov namenili lokalni skupnosti, tokrat za obnovo kulturnega spomenika – cerkve v Negovi.

Prvič v zgodovini pa se je dogodek zaključil globoko pod grajskim dvoriščem, natančneje v grajski kleti, kjer je potekala še zabava po Salonu. Za glasbo je skrbel DJ Keki, brbončice pa so gostje razvajali s prvovrstnimi traminčevimi peninami iz Steyerjeve kleti.

Tako se je zaključil večer, o katerem se bo govorilo vsaj do 24.8.2014, ko bo grad Negova že šestič predstavil najboljše tramince.

Torej se vidimo prihodnje leto?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri