Branje na plaži! Tokrat za moške!

  • 21.07.2017

Ne le nežnejši spol, tudi moški radi v času poletja posežejo po dobrih knjigah. Tokrat vam v sodelovanju z Mladinsko knjigo predstavljam tri uspešnice, ki bodo v letošnjem poletju zagotovo pustile svoj pečat.

KNJIGA ZRCAL - E. O. Chirovici 


Literarni agent Peter Katz prejme rokopis nekega Richarda Flynna, ki se spominja študentskih let in prijateljevanja s karizmatičnim profesorjem Wiederjem. Večer pred božičem 1987 so Wiederja umorili na njegovem domu, morilca pa nikoli niso odkrili. Petindvajset let zatem Flynn trdi, da je razvozlal umor. Toda rokopis se nenadoma konča in Katz se odloči, da bo prišel resnici do dna.

Knjiga zrcal, avtorjev prvi roman v angleščini, je postala fenomen, saj so jo že pred izidom prodali kar v 38 držav.

Več o knjigi KNJIGA ZRCAL.

HOMO DEUS - Yuval Noah


"To je zelo inteligentna knjiga, polna bistrih uvidov" - The Guardian

Avtor svetovne in slovenske uspešnice Sapiens: kratka zgodovina človeštva v pričujočem delu enako izvirno, angažirano in provokativno usmerja pogled v bližnjo prihodnost sveta.

Ljudje smo v preteklih stoletjih v veliki meri ukrotili lakoto, epidemije in vojne. Prvič v zgodovini več ljudi umre od starosti kakor od nalezljivih bolezni in število smrti zaradi samomora je večje od skupnega števila žrtev vojn, teroristov in zločincev. Na začetku 21. stoletja je večja verjetnost, da človek umre zaradi prenajedanja kot zaradi stradanja.

Zato se človeštvo lahko začne ozirati za novimi obzorji. Če bomo svoje glavne rablje res kmalu ukrotili, kaj jih bo zamenjalo na vrhu dnevnega reda? To vprašanje je še bolj pereče zaradi novih sposobnosti, ki nam jih ponujata biološka in informacijska tehnologija. Kaj bomo počeli z vso to močjo?

»Knjiga Homo deus vas bo šokirala in hkrati zabavala. Predvsem pa vam bo dala misliti zunaj ustaljenih okvirov.«


Več o knjigi HOMO DEUS.

POD GLADINO - Paula Hawkins

V novem romanu dogajanje postavi v zadušljivo britansko mestece. Pripoved začne s smrtjo samosvoje domačinke Nel. Utopljeno najdejo v rečnem tolmunu, kjer so že v preteklosti izginjale »nadležne ženske«. V dneh pred smrtjo je Nel Abbott večkrat poklicala sestro Jules, vendar se ta ni zmenila zanjo. Zdaj je Nel mrtva. Je skočila ali jo je kdo porinil? Nekaj mesecev pred tem je na istem mestu umrla petnajstletna Katie, prijateljica Neline hčerke. Je Nel razvozlala skrivnost dekletove smrti in morala umreti? Jules se mora vrniti v domači kraj, čeprav si ga nikoli več ni želela videti. Strah jo je. Zelo strah. Še najbolj pa se boji vode in Tolmuna pogubljenih ...

Več o knjigi POD GLADINO.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri