Martinovanje s Playboyevimi zajčicami

  • 20.11.2008

Ja pa smo bili. Na martinovanju. In bilo je ... Hudooo!

(Foto: DonFelipe)

17 fotografij v galeriji

Kar nekajkrat sem z jezikom, kot to znam, ošrvknil v šali našo Dottie, da kakšna je ona štajerka, ki pije belo vino, nam pa nič ne prinese. Pa mi je naša blondinka zaprla usta, ko je veselo naznanila, da gremo na martinovanje v njene rodne konce. Pa smo šli. Smo vzeli Hummerja H2 v podjetju Ski&Sea, se nabasali noter, pol gromozansko hrumečega rumenega lepotca, ki so nam ga zavidali prav si na cesti zasuli s kovčki za en dan (ja takle mamo bi rekla naša Bunny mother Barbara) in hop ... v Ormož. Pravzaprav najprej v Gorišnico, kjer so nas prav lepo sprejeli v Hotelu in gostišču Botra.

Najprej martinovo kosilo, samo Biby in Katja sta jedli vražjo pico mi pa smo "usekali" po rački, mlincih (mimo grede bilo so več kot odlični) in rdečem zelju, vse skupaj pa smo pridno zalili z belim domačim. V prijetnem ambientu smo se preoblekli in odšli do mame vseh mam, boginje vseh mater Sonje (le kako ne morete ob sliki zgrešiti, da je to mama naše Doroteje), ki nas je prijazno sprejela, nam polepšala dan in večer z dobro voljo in zapovrh vsega še poskrbela za nas kot zna le mama. Ko sva se ji z Rokom po božje priklonila, malo tudi zato, ker je mene spoznala s Katjo, verjetno najlepšo v vsej občini, sva mislila hudičevo resno.

Potem pa odhod, gremo naprej! V Jeruzalemu Ormož so nam omogočili, da smo si ogledali zidanico Malek, kjer smo pod strokovnim vodstvom prijaznega in potrpežljivega Antona Luskoviča izvedeli vse o vinu in njegovem nastanku smo seveda tega lahko tudi poskusili. In o moj Bog kako bilo to edinstveno. Če vas pot kdaj zanese tja, ne smete zgrešite te izkušnje. A le po pameti: Playboyeve zajčice opozarjajo, da je prekomerno pitje alkohola lahko škodljivo zdravju. Pa resno mislim. In še nekaj: ko boste vi slišali tega gospoda govoriti o vinu, takrat boste šele vedeli kaj pomeni spoštovanje do nektarja bogov.

In potem je nastopil večer, ki ne bi bil tako lep in zanimiv, če nam, ne bi v Jeruzalemu poklonili še vstopnic za koncert Oliverja Dragojeviča pod velikim šotorom, ki so ga pospremili še Mambo Kings. Kako nora čaga! Saj rečejo tam čaga, kajne Dottie? Se počasi učim malo, da bom šel lahko obiskat Katjo, škoda, ker vam ne morem pokazat nobene njene slike, ker bi vam zastal dih. No, sicer pa je tako ali tako Bog najprej sebi brado ustvaril. Medtem, ko je ona pridno skrbela zame, pa so se naše zajčice spustile "na pašo" iz zajčnika in plesale, se zabavale in žurale do zgodnjih jutranjih ur. Dokler niso zapeli petelini in vsi veseli smo odšli domov. Bilo je enkratno, neponovljivo, noro in zabavno. In ob tem ostane le še, da vprašamo: Mami Sonja, a lahko še kdaj???

Posebna zahvala ob koncu tega članka pa seveda: mami Sonji, podjetju Ski&Sea za hummerja H2 in da sem se počutil kot guverner Schwarzenegger, Vinski kleti Jeruzalem Ormož, gospodu Luskoviču in vinski zidanici Malek, Hotelu, gostišču in fitnesu Botra, ter z moje strani Katji. Ne bom te kar tako pozabil!

Love ya all, pa čeprav na Martinovo!

DonFelipe

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri