Azzam: Največja jahta na svetu

  • 03.06.2013

V začetku aprila so v ladjedelnici Lürssen splovili največjo zasebno jahto na svetu. Po merah in opremi bo zagotovo predmet številnih ugibanj in skrivnosti. Z dolžino 180 metrov, širino 20,8 metra in s kar 69.100 kilovati (94 tisoč 'konj') v strojnici pluje s hitrostjo 30 vozlov ali 55,5 kilometra na uro, kar je na morju izredna hitrost.

(Foto: Lurssen)

3 fotografije v galeriji

Tudi cena je prav vesoljska, saj naj bi stal rekordnih 460 milijonov evrov. Za zunanjost so poskrbeli priNauta Designu, notranjo opremo v empirskem slogu pa je narisala Christophe Leoni. Novopečeni lastnik Al Valid bin Talal bo tako za 17,5 metra prehitel Romana Abramoviča in mu prevzel zveneči naslov lastnika največje jahte na svetu. Kakšen odgovor bo Abramovič pripravil, bomo gotovo kmalu spoznali.

Sicer pa je jahta dobila ime po Abdulahu Jusufu Azzamu, idejnemu očetu globalnega džihada. Azzam bo privezan v mondeni marini v Antibesu, kjer je bila privezana dosedanja igračka na vodi tega savdijskega mogotca.

www.lurssen.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri