30 let Seawaya

  • 25.04.2013

Leta 1983 sta Jernej in Japec Jakopin od­prla J&J Design studio, iz katerega se je razvil Seaway, ki je v treh desetletjih za 48 graditeljev – med njimi so velikani Beneteau, Bavaria Group in Azimut in Fairline – oblikovali 270 plovil, od katerih jih je 50 prejelo številne nagrade.

Poleg tega so razvili štiri lastne znamke plovil: Greenline, OceanClass, Shipman in Skagen. Posebno uspešen je hibridni greenline 33, zasnovan pred petimi leti, saj so jih po vsem svetu prodali že več kot 333, prejel pa je že 21 mednarodnih nagrad. Lani so kupcem ponudili greenline 40 in jih že v prvem letu prodali 50. Letošnjo jesen pa bo nov razkošni green­line 46 hybrid. Letošnja velika novost je tudi 18,78 metra dolg in 5,22 metra širok shipman 59, serijsko plovilo iz ogljikovih vlaken, ki bo z revolucionarnimi rešitvami gotovo odločilno vplivalo na navtiko v Evropi in po svetu.

Shipman 59

Gre za predstavnika nove generacije jadrnic iz og­ljikovih vlaken, ki se lahko pohvali s tem, da zahteva majhno posadko, je nepotopljiv (to zagotavljajo kapsule, ki se po potrebi napihnejo z zrakom in tako poskrbijo za dodaten vzgon), ima gibljiv salon (del salona, sedež­na garnitura z mizo, se premika in goste ohranja v vodoravnem položaju ne glede na nagib barke), solarna tehnologija in hibridni pogon bosta prenesena s sestrske znamke Greenline Hybrid. Poleg salona, iz katerega se bo razprostiral  360-stopinjski pogled, bo imel shipman 59 standardno štiri kabine z osmimi posteljami, na izbiro pa bo tudi izvedba s tremi kabinami in šestimi posteljami. Za udobje bo na voljo tudi kotiček za počitek spredaj na palubi pred jamborom, integ­rirana zaščita kokpita pa bo varovala pred soncem in vodnim pršem. Glavno jadro bo merilo 88,2 m2, flok 73,8 metra in leteča genova 190 m2. Prvo plovilo bo dokončano do konca leta, prve predstavitve se bodo začele v prvem tri­meseč­ju 2014. Ne smemo pa pozabiti tudi na novega oceanclass 57 čezatlantskih zmogljivosti. Seaway, še na mnoga leta!

Oceanclass 57

www.shipman.dk
www.seawaygroup.eu
greenlinehybrid.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri