14. decembra smo prvič v slovenski zgodovini praznovali Dan prihodnosti

  • 15.12.2016

Včeraj, 14. decembra, so zbrani pred Mesarskim mostom v središču Ljubljane pozdravili 1. Dan prihodnosti. V sklopu dogodka, katerega pobudnica je Prva osebna zavarovalnica, je zaživela prva prava časovna kapsula, v katero vsi lahko oddajo svoje želje in vizije glede življenja v prihodnosti, čez 20 let.

Ob pravi časovni kapsuli, ki jo je postavila pobudnica dogodka Prva osebna zavarovalnica, so se Denisu Avdiću pridružili številni uspešni slovenski gospodarstveniki ter medijsko prepoznavne osebnosti – ljubljanski župan Zoran Janković, predsednik uprave BTC Jože Mermal, smučarski skakalec Robert Kranjec, podjetnik ter mentor Matej Čer in mnogi drugi. Vsi menijo, da je načrtovanje prihodnosti smiselno in pravilno, zato se je Prva zavezala, da bo vse želje in vizije v časovni kapsuli shranila na varno, čez 20 let, leta 2036, pa nas čaka javna razstava vseh vaših vizij in želja!

Izvršni direktor Prve osebne zavarovalnice Janez Kranjc na Dnevu prihodnosti

Robert Kranjec ima zanimivo vizijo za naslednjih 20 let

Prvi navdušenci so svoje vizije že oddali pred Mesarskim mostom. Smučarskemu skakalcu Roberu Kranjcu so se pridružili še župan Zoran Janković, predsednik uprave BTC Jože Mermal in radijec Denis Avdić.

1. slovenski Dan prihodnosti so pozdravili tudi Matej Čer, podjetnik in mentor, ki med drugim sodeluje s Tesla Motors, in taborniki. Le-tem je Prva za njihovo aktivnost in družbeno odgovorno delo predala donacijo, ki jim bo pomagala pri uresničevanju njihove vizije ter vplivu na prihodnost.

Svoje želje za prihodnost so v časovno kapsulo oddali tudi taborniki

Vizijo je v kapsulo oddala tudi Andreja Drevenšek, vodja marketinga in prodaje v start-up-u Kinestica, katerega zgodba se je začela v Laboratoriju za robotiko ljubljanske Fakultete za elektrotehniko, danes pa je uspešno podjetje, v katerem razvijajo in proizvajajo medicinske naprave za pomoč pri terapiji po različnih vrstah bolezni in poškodb.

Denisu Avdiću so se na 1. Dnevu prihodnosti pridružili številni uspešni slovenski gospodarstveniki ter medijsko prepoznavne osebnosti

Pa vi, razmišljate o svoji prihodnosti?

Od 16. decembra 2016 do 2. janarja 2017 bo časovna kapsula v ljubljanskem City Parku, do konca januarja pa nato v Hali A v ljubljanskem BTC-ju.

ODDAJTE SVOJO VIZIJO V ČASOVNO KAPSULO NA  SPLETNI STRANI www.casovnakapsula.prva.net.

KAKO NAJ IZGLEDA VAŠA VIZIJA: Lahko pišete o vaši prihodnosti, prihodnosti vaših otrok ali celotne družbe, lahko je v  obliki fotografije, umetniškega dela, skeniranega pisma ali celo filmčka. Pod vizijo se lahko podpišete ali jo oddate anonimno. Vse vizije bo Prva natisnila in jih shranila v fizično časovno kapsulo 2036.

Izmed vseh, ki bodo oddali svojo vizijo, bo Prva vsak teden izžrebala 6 srečnih nagrajencev. 15. januarja 2017 pa bodo v glavnem žrebanju izžrebali še srečnega prejemnika glavne nagrade, 700 € na Prvi Premium naložbeni polici Prve osebne zavarovalnice.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri